Ξυλόκαστρο: «Ανασφάλιστη η υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε» καταγγέλλει ο ΔΑΣ ΟΤΑ – Διαψεύδει ο αντιδήμαρχος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Ξυλόκαστρο μετά τον τραγικό θάνατο μίας 45χρονης μητέρας πέντε παιδιών, εργαζόμενης στον τομέα της καθαριότητας.

Ξυλόκαστρο: «Την ήξερε την δουλειά» λέει ο σύζυγος της 45χρονης υπαλλήλου καθαριότητας που σκοτώθηκε

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί, όταν οι υπάλληλοι στην καθαριότητα πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμμάτων με το δημοτικό όχημα στην περιοχή Κάτω Πιτσά στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 36χρονος άνδρας έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε την γυναίκα υπάλληλο του Δήμου η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα 5 παιδιών, εκ των οποίων τα δύο είναι ανήλικα.

Η 45χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο οδηγός του Ι.Χ. τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Μητέρα 5 παιδιών η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας – Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον πατέρα του οδηγού

Kαταγγελία από τον ΔΑΣ ΟΤΑ: Η πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο.

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο ΔΑΣ ΟΤΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε, δούλευε στον Δήμο χωρίς να έχει προσληφθεί.

«Άλλη μια τραγωδία!! Άλλη μια εργάτρια νεκρή!!. Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα. Το δεύτερο μόλις σε λίγες μέρες. Αυτοκίνητο “έπεσε” στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου στο Δήμο του Ξυλοκάστρου την ώρα που γινόταν αποκομιδή με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο μιας συναδέλφου μας. Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η συνάδελφος πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο. Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους. Ντροπή! Η Δημοτική αρχή και η κυβέρνηση έχουν εγκληματικές ευθύνες. Εκμεταλλεύονται  την ανάγκη ενός γονιού για να πάει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του. Η αθλιότητατης δημοτικής αρχής του δήμου Ξυλοκάστρου δεν είναι μια θλιβερή εξαίρεση. Στο παρελθόν είχαν αναφερθεί δημοτικές αρχές που χρησιμοποιούσαν ανέργους στις τεχνικές υπηρεσίες για ένα κομμάτι ψωμί» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΔΑΣ ΟΤΑ.

Ξυλόκαστρο: Αλκοτέστ στον οδηγό που έπεσε σε απορριμματοφόρο και σκότωσε την υπάλληλο καθαριότητας

Σπύρος Αποστολόπουλος: Όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά

Ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου, Σπύρος Αποστολόπουλος, διέψευσε την καταγγελία, τονίζοντας πως «όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά».

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η άτυχη εργαζόμενη ήταν κανονικά ασφαλισμένη, καθώς και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το τραγικό περιστατικό και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εργαζόμενης. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να σταθούμε στο πλάι της οικογένειας που θρηνεί την απώλειά της» ανέφερε, μιλώντας στο loutrakiblog.gr.

Απαντώντας στο πότε έληξε η 5μηνη σύμβαση της 45χρονης, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε πως: «Έληξε αν θυμάμαι καλά μέσα Δεκεμβρίου, δεν είμαι του διαδικαστικού. Όμως υπάρχουν και άλλα προγράμματα συμβάσεων ορισμένου χρόνου για εργαζόμενους με τον δήμο. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει συνάψει νέα σύμβαση, εργαζόταν νόμιμα και βεβαίως ασφαλισμένη. Νόμιμα εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου μας.»

«Η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις για την καθαριότητα και η λειτουργία της. Ο κύριος αυτός (σ.σ. Πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ) σήμερα καταγγέλλει κάτι που δεν ισχύει και αποδεικνύεται βεβαίως» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ατύχημα, ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου δήλωσε: «Το απορριμματοφόρο πραγματοποιούσε τακτικό δρομολόγιο, είχε φάρους, αλάρμ και ό,τι προβλέπεται. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 6.30 το πρωί. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι που μια νέα γυναίκα, έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας με αυτό τον τρόπο. Το ΙΧ καρφώθηκε με ταχύτητα πίσω από το απορριμματοφόρο και τη σκότωσε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σταθούμε δίπλα στην οικογένειά της.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ