Ξεκινούν “σαρωτικοί” έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων – Μάσκες και κέντρα διασκέδασης στο επίκεντρο

Από το πρωί της Παρασκευής αρχίζει η εφαρμογή των νέων μέτρων, σε μία προσπάθεια να μπει “φρένο” στην πανδημία, και ταυτόχρονα ξεκινούν και οι σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία για την τήρησή τους.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι γενικοί διευθυντές Αστυνομίας, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και διαρκείς παντού. «Οι επόμενες 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για όλη τη χώρα», επεσήμανε ο υπουργός και τόνισε ότι η Αστυνομία πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πού θα δοθεί έμφαση

Σημειώνεται ότι 10.000 αστυνομικοί είναι ήδη στους δρόμους κάθε ημέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων, ωστόσο το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κορυφώνονται οι έλεγχοι, με έμφαση τα κέντρα διασκέδασης.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, έχουν εντολές να ελέγχουν με κάθε αυστηρότητα, ουσιαστικά και όχι δειγματοληπτικά, τους υπεύθυνους αυτών των επιχειρήσεων, εάν τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται. Για τον λόγο αυτό στις ομάδες ελέγχου θα συμμετέχουν και υπάλληλοι από άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με εντολές που έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο στο αν τηρούνται οι κανόνες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, όσο και στη χρήση μάσκας κατά την προέλευση των πελατών στα κέντρα.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν οι μάσκες, καθώς από αύριο επιβάλλεται η χρήση τους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, όπως αγορές, ΚΤΕΛ, σταθμοί, αεροδρόμια, κλπ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ