“Ξεκαθάρισμα λογαριασμών”…

“Ξεκαθάρισμα λογαριασμών”…

 

Σε “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση με τις δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε διάστημα 24 ωρών – και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους – στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Ως “αποδέκτης” των χειροβομβίδων φέρεται ένας 53χρονος, ο οποίος, από καθαρά θέμα τύχης γλίτωσε το μοιραίο.

Όπως προέκυψε, στη μία περίπτωση, οι δράστες είχαν “δέσει” πάνω στη δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε τη χειροβομβίδα, η οποία και δεν εξερράγη, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανότατα, λόγω αστοχίας στον πυροκροτητή.

Ο…υποψήφιος στόχος κάλεσε την Άμεση Δράση και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών για την ασφαλή απομάκρυνση της χειροβομβίδας, ενώ ο ίδιος εξεταζόταν, μέχρι αργά χθες το βράδυ από αστυνομικούς, χωρίς, όμως, να προκύπτει εάν, ενδεχομένως, είχε διαφορές με ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεται.

Πάντως, ο 53χρονος συνελήφθη, αφού, έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο ηλεκτρικοί εκκενωτές (τέιζερ), ένα μαχαίρι στιλέτο, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ξιφίδιο και μικροποσότητα κάνναβης.

Τα δύο “περίεργα” ευρήματα σήμαναν συναγερμό το Σαββατοκύριακο στην ΕΛ.ΑΣ. και προκάλεσαν πολύωρη αναστάτωση στην περιοχή της Τούμπας, εξαιτίας της μεγάλης κινητοποίησης των Αρχών.

Η πρώτη χειροβομβίδα βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Κατσιμίδη. Η περιοχή αποκλείστηκε και απαγορεύτηκε στους ενοίκους των οικοδομών να βγουν από τα σπίτια τους.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ασφάλειας την παρέλαβαν, για να την εξετάσουν. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για στρατιωτική χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου, που, σε αντίθεση με τις επιθετικές, είναι πιο ισχυρές και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα.

Σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα σήμανε εκ νέου συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., όταν περί τη μία, μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση για τη δεύτερη χειροβομβίδα, στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος της Επιδαύρου, μόλις μία “ανάσα” μακριά από το σημείο, όπου είχε βρεθεί η πρώτη χειροβομβίδα. Ακολούθησε νέα κινητοποίηση στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί των ΤΕΕΜ εξέτασαν και περισυνέλλεξαν τη χειροβομβίδα, που ήταν “παγιδευμένη” με σύρμα πάνω στο μηχανάκι του 53χρονου.

Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να εντοπιστούν οι δράστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ