Waterboom – Μητέρα ανήλικης μιλά στο enikos.gr: «Τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν και από τύχη δεν ποδοπατήθηκαν»

Για τα όσα έγιναν στο φεστιβάλ Waterboom μίλησε στο enikos.gr η μητέρα μίας ανήλικης που ήταν παρούσα στο περιστατικό με την ρίψη δακρυγόνων που προκάλεσε πανικό και λίγο έλειψε να τραυματιστούν εκατοντάδες άτομα.

Η ανακοίνωση του WaterBoom Festival: Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, επικοινωνούμε με ΕΛΑΣ – Ζητούμε συγγνώμη

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Ήταν η κόρη μου με την φίλη της. Είδε τον όχλο να γυρνάει από τα μπροστινά εισιτήρια για να φύγουν. Ήταν τα παιδιά που δεχτήκανε τα δακρυγόνα. Δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Δεν είχαν καμία βοήθεια για να βγουν έξω. Αν δεν είχαν ανοίξει τις πύλες θα είχαν γυρίσει όλα χτυπημένα.», μας είπε η μητέρα μίας ανήλικης, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Waterboom Festival 2023: ΒΙΝΤΕΟ από την στιγμή που δακρυγόνο «πνίγει» την αρένα – Φωτογραφίες από τα τραύματα 15χρονης

«Από ότι μου είπε ένα παιδί το ποδοπάτησαν. Ήταν όλο ασυντόνιστο. Δεν υπήρχαν διασώστες πουθενά. Συντονισμός δεν υπήρχε πουθενά. Η συναυλία δεν σταμάτησε ποτέ. Η μουσική δεν σταμάτησε.», συνέχισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της.

«Έπεσαν δακρυγόνα , κανείς δεν ξέρει από ποιον και γιατί , δημιουργήθηκε πανικός και τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν προς τη έξοδο και από τύχη δεν ποδοπατήθηκαν. Οι διοργανωτές δεν σταμάτησαν λεπτό την διοργάνωση και ανέφεραν ότι όλα βαίνουν καλώς», μας είπε η μητέρα του παιδιού.

Waterboom Festival 2023: Γονείς καταγγέλλουν παρείσφρηση δακρυγόνων και καπνογόνων στις εξέδρες

Οι καταγγελίες για τους κανόνες ασφαλείας ήταν δεκάδες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με πολλούς γονείς να αναφέρουν πως η συναυλία δεν σταμάτησε παρά το γεγονός πως έπεσαν δακρυγόνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ