Waterboom Festival 2023: ΒΙΝΤΕΟ από την στιγμή που δακρυγόνο «πνίγει» την αρένα – Φωτογραφίες από τα τραύματα 15χρονης

Εικόνες πανικού και χάους εκτυλίχθηκαν στο «Waterboom Festival», που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ χθες, (Πέμπτη, 22 Ιουνίου) όταν κάποιος έριξε δακρυγόνο μέσα στην αρένα, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στα social media. Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και το ΟΑΚΑ.

Waterboom Festival 2023: Γονείς καταγγέλλουν παρείσφρηση δακρυγόνων και καπνογόνων στις εξέδρες

Τα χαμόγελα στο πάρτι με μαγιό και νεροπίστολα έσβησαν ξαφνικά, καθώς τα παιδιά έτρεχαν να απομακρυνθούν από τον χώρο, αφού λόγω του δακρυγόνου δεν μπορούσαν να δουν και να αναπνεύσουν. Κινδύνευσαν να ποδοπατηθούν, όπως καταγγέλλουν γονείς.

Σε βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή TLive, διακρίνεται ένα σύννεφο λευκού καπνού στην αρένα και μετά σκηνές χάους. Τα παιδιά φώναζαν και άρχισαν να σπρώχνονται για να απομακρυνθούν από την περιοχή. «Βλέπω ένα μαζικό κίνημα, σαν τσουνάμι παιδιών να μετακινούνται. Άρχισαν να σπρώχνονται… και να τσιρίζουν και να κλαίνε. Είτε από το δακρυγόνο το ίδιο είτε από τον τρόμο τους. Αν είχε πέσει πιο πίσω θα γινόταν πολύ μεγαλύτερη η μαζική κίνηση των παιδιών, σίγουρα θα είχαν ποδοπατηθεί κάποια παιδιά άσχημα», λέει πατέρας παιδιού στην εκπομπή.

Μεταδόθηκαν, επίσης, φωτογραφίες από τα τραύματα μίας 15χρονης, η οποία ποδοπατήθηκε από το τρομαγμένο πλήθος. Η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου διακομίστηκε στο νοσοκομείο χθες το βράδυ με χτυπήματα σε όλο της το σώμα.

«Έλεγχος δεν υπήρχε στην είσοδο, τι κουβαλούσα εγώ στο σακίδιό μου ή στα σακίδια οι υπόλοιποι» καταγγέλλει πατέρας παιδιού που βρέθηκε στο φεστιβάλ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες υπογραμμίζουν, δε, ότι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμα, αγνοώντας τα όσα συνέβαιναν.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ένας 17χρονος λιποθύμησε, παρελήφθη από τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο «Γεννηματάς».

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν χθες στο «Waterboom Festival» εξέδωσε και το ΟΑΚΑ, σημειώνοντας ότι την αποκλειστική ευθύνη είχε μόνο η διοργανώτρια εταιρεία.

«Το ΟΑΚΑ συμμερίζεται και εκφράζει τη λύπη του για το ατυχές συμβάν της 22ας Ιουνίου 2023 κατά τη διεξαγωγή του WATERBOOM FESTIVAL, οφείλουμε όμως να αναφέρουμε ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί για τη συναυλία και την αποκλειστική ευθύνη διεξαγωγής της έχει η μόνο διοργανώτρια εταιρεία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ