Waterboom Festival 2023: Γονείς καταγγέλλουν παρείσφρηση δακρυγόνων και καπνογόνων στις εξέδρες

Χιλιάδες παιδιά και έφηβοι συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη 22 Ιουνίου, προκειμένου να συμμετέχουν στο Waterboom Festival 2023, σε ένα τεράστιο πάρτι, με μαγιό και νεροπίστολα.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε συναυλία, όπου έδωσαν το «παρόν» δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Φουρέιρα και οι τράπερ Light, Trannos, Toquel, Saske, FY, Ricta, Rack και Sidarta.

Ωστόσο, χαμός έχει γίνει στα social media από καταγγελίες γονέων, ότι η κατάσταση ξέφυγε και προκλήθηκε πανικός στις εξέδρες, με πολλά παιδιά να κινδυνεύουν.

Όπως αναφέρουν, άγνωστοι κατάφεραν και πέρασαν στο πάρτι δακρυγόνα και καπνογόνα, τα οποία προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα στους παρευρισκόμενους.

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και για αδιαφορία των υπευθύνων μπροστά στον κίνδυνο της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών.

“Μπορεί να βγει ένας σοβαρός άνθρωπος από αυτο το πανηγύρι που στήθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ και να μας πει επίσημα με ανακοίνωση, πως σε ένα κατάμεστο στάδιο με παιδια κάποιοι πέρασαν δακρυγόνα δημιουργώντας πανικό στα ανυποψίαστα θύματα; Κάποια έφυγαν από εκεί ποδοπατημενα και με θολή όραση απο τους καπνούς. Ξεφτίλα! Αυτό σημαίνει διασκέδαση για εσάς; Να βάζετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Ντροπή και αίσχος. Μπανανία όπως πάντα. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να βγείτε να απολογηθείτε… νεροκουβαλητές. Ντροπή, αναφέρει καταγγελία μητέρας.

“Είναι η δεύτερη φορά που πάω τα παιδιά μου. Ενώ η ύπαρξη αρκετών ατόμων στην ασφάλεια με έκανε να αισθάνομαι και εγώ ασφαλής για τα παιδιά μου, η αντιμετώπιση του συμβάντος ήταν απλά ανύπαρκτη, ήμουν ακριβώς εκεί (golden area) που έπεσε το δακρυγόνο και το πιο απλό, να διακόψουν και να πουν να μην τρέχουν πανικόβλητα τα παιδιά, ΔΕΝ το σκέφτηκε κανείς. Από το δακρυγόνο αν μείνεις ψύχραιμος την γλιτώνεις. Από το ποδοπάτημα ΑΝ ένα παιδάκι γλίστραγε στα νερά, τι θα συζητούσαμε τώρα!!!!”, αναφέρει πατέρας στο Facebook.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ