Βόλος-Χειροπέδες σε 17χρονο για τρεις ληστείες

Βόλος-Χειροπέδες σε 17χρονο για τρεις ληστείες

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών που έγιναν την τελευταία εβδομάδα σε βάρος τριών, στην πόλη του Βόλου και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 17χρονος Έλληνας, ως δράστης των ληστειών, που έχει απασχολήσει και παλιότερα τις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 17χρονος, που είναι μαθητής, βρισκόταν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου. Εκεί εξανάγκασε έναν 20χρονο φοιτητή, να του δώσει 10 € που είχε στην τσέπη του και να τον οδηγήσει σπίτι του, όπου του έκλεψε άλλα 70 €, ενώ πήρε ένα σάκο κι έβαλε μέσα διάφορα ρούχα του φοιτητή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο 20χρονος φοιτητής ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 17χρονο στον ΟΣΕ όπου ετοιμάζονταν να ταξιδέψει για Λάρισα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό που είχε κλέψει και το σακίδιο πλάτης, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους.

Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις ληστειών που διέπραξε με πανομοιότυπο τρόπο ο 17χρονος μαθητής στην πόλη και συγκεκριμένα:

•           το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 12-10-2014, εξανάγκασε 20χρονο Έλληνα να του παραδώσει ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 € και

•           το απόγευμα της Πέμπτης 16-10-2014, εξανάγκασε 15χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 30 €.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Πηγή: magnesianews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ