Βόλος: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις λάσπες – Νέες ΦΩΤΟ από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού στον Βόλο, δέκα μέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του enikos.gr πολλά σημεία παραμένουν ακαθάριστα με συνεργεία του Δήμου να φτάνουν παντού για να απομακρύνουν τους τόνους λάσπης.

Tου Μίλτου Σακελλάρη

Είναι χαρακτηριστικό πως το νερό έφτασε ακόμη και στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. Υδροφόρες κάνουν απαντλήσεις υδάτων σε πολλά σημεία προκειμένου να απομακρυνθεί το νερό από τα πλημμυρισμένα υπόγεια.  Εκτεταμένες καταστροφές και στην Πολυτεχνική σχολή στον Βόλο. Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Πολιτιστική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Έπρεπε τα φρεάτια να τα καθαρίσουν καλύτερα γιατί όσο νερό και αν περνούσε πάλι λόγω υλικών που ερχόταν με την βροχή σε συνδυασμό με το βούλωμα έκαναν κάτι λίμνες τεράστιες σε πολλά σημεία του Βόλου», είπε στο enikos.gr κάτοικος της περιοχής.

«Μετά τα μπουρίνια που είχαμε πριν από χρόνια στην πόλη, το ποτάμι όπου έπεσε όλο το νερό που φαίνεται στις φωτογραφίες έκανε την δουλειά του, αλλά ήταν πολύ λίγο για να σταματήσει τέτοια βροχή.», συνέχισε στις δηλώσεις του.

Νεάπολη, Παλαιό Λιμεναρχείο, Παπαδιαμάντη, Παλαιά, Αγιος Παντελεήμονας, Οινόπνευμα, Καλλιθέα, Νέο Δέλτα είναι οι συνοικίες που επλήγησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε λάσπη και με υποδομές που διαλύθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή και τα νερά του χειμάρρου Κραυσίδωνα που υπερχείλισαν σε πολλά σημεία.

Μέσα στο λιμάνι του Βόλου αλλά και σε μαρίνες σκαφών και δεκάδες ακτές της περιοχής η εικόνα είναι αποκαρδιωτική αφού η επιφάνεια της θάλασσας είναι καλυμμένη από φερτές ύλες που κατέβασαν τα ποτάμια από το Πήλιο,μετατρέποντας τον κλειστό κόλπο του Παγασητικού σε μία θάλασσα που χρήζει προσοχής για τη κίνηση σκαφών σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Χωρίς πόσιμο νερό

Το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων του Βόλου κατά διαστήματα που δεν είναι πόσιμο και δεν ενδείκνυνται σύμφωνα με τους επιστήμονες ούτε για στοιχειώδη χρήση αφού οι αναλύσεις δείχνουν ότι είναι ακατάλληλο. Την ίδια ώρα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ μαζί με συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που έχει υποστεί στο σύνολό του το υδροδοτικό δίκτυο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Μέσα στον Βόλο ,που η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη ιδιαίτερα από τη σκόνη που αιωρείται εξαιτίας της ξηραμένης λάσπης,συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού συνοικιών και δρόμων της πόλης.Οι δυσκολίες όμως είναι μεγάλες αφού ο όγκος και η έκταση της λάσπης είναι τεράστια και οι κάτοικοι των συνοικιών που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες προσπαθούν να βάλουν σε μία τάξη τη ζωή τους με αφετηρία τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την καταστροφή.

Δείτε φωτογραφίες από τον Βόλο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ