Βόλος: Πέταξε στην πρώην σύζυγό του μπουκάλια και της έσπασε το δάχτυλο

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε έναν 50χρονο από τον Βόλο, που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και φθορά ξένης περιουσίας.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή, υπό τον όρο να μην προσεγγίζει το θύμα και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και ότι προέβη στην πράξη του για να δει το παιδί του.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε από το Δικαστήριο να αξιολογηθεί ότι θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να βλέπει το παιδί του.

Η 44χρονη κατέθεσε ως μάρτυρας, ήταν σε κακή κατάσταση και τόνισε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, magnesianews.gr, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που την χτυπάει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φοβήθηκε και ένιωσε ότι θα πραγματοποιήσει τις απειλές του και θα την σκότωνε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι της πέταξε μπουκάλια, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα. Παραδέχτηκε ότι πήγε στο κατάστημα και έξω από τον πάγκο, πέταξε ένα τασάκι και ένα άδειο ποτήρι και είπε ότι δεν την απείλησε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 13 Ιουνίου 2021 ο κατηγορούμενος πήγε στο κατάστημα της πρώην συζύγου του για να διαμαρτυρηθεί, διότι δεν του έδινε την κόρη τους και της πέταξε μπουκάλια, προκαλώντας της κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού και κακώσεις, ενώ την απείλησε, ότι θα την σκοτώσει και θα τα διαλύσει όλα.

Η 44χρονη πήγε στο Νοσοκομείο έπειτα από τρεις ημέρες και έλαβε πιστοποιητικό γιατρού ότι είχε κακώσεις. Ο εισαγγελέας έδρας στην αγόρευσή της τόνισε ότι κακώς στα Αστυνομικά Τμήματα καταγράφονται στο βιβλίο συμβάντων όσες υποθέσεις παραπέμπονται μόνο κατ’ έγκληση, αποθαρρύνοντας τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να καταθέσουν μηνύσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ