Βόλος: Μαθητές απείλησαν με μαχαίρι ανήλικο για να τους δώσει χρήματα να παίξουν τυχερά παιχνίδια – «Καθημερινά τα κρούσματα βίας»

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στην κοινωνία του Βόλου τα συνεχόμενα περιστατικά άγριας βίας μεταξύ ανηλίκων.

Τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό με πρωταγωνιστές ανήλικους, οι οποίοι αποσπούσαν χρήματα δια της απειλής, από συνομήλικό τους για να παίξουν τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μαθητές Γυμνασίου απείλησαν με μαχαίρι ανήλικο από άλλο σχολείο, για να τους δώσει χρήματα ώστε να παίξουν ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια. Το πρωί της Πέμπτης (22/2), οι δράστες βρέθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, πηδώντας τα κάγκελα και αναζητούσαν τον ανήλικο.

Η διευθύντρια του σχολείου αντιλήφθηκε το περιστατικό μετά τις φωνές των παιδιών, κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ ενημέρωσε και την αστυνομικό, που ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση προκειμένου να παρέμβει.

Οι εξωσχολικοί έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή αλλά όχι όμως για πολύ, καθώς κατά τη διάρκεια του διαλείμματος επέστρεψαν και φώναζαν το συνομήλικό τους να έρθει στα κάγκελα για του μιλήσουν, κρατώντας μάλιστα μαχαίρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από παιδί το ποσό των 500 ευρώ.

«Τα κρούσματα βίας τον τελευταίο καιρό είναι καθημερινά»

Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε ο Αντώνης Μπέκος, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου.

«Έγινε ένα περιστατικό στο οποίο υπήρχε μαχαίρι, απείλησαν μαθητή για χρήματα για να παίξουν σε παράνομο τζόγο. Τα κρούσματα βίας τον τελευταίο καιρό είναι καθημερινά. Μέσα στην εβδομάδα τώρα έχουμε δεύτερο περιστατικό και ιδιαίτερα βίαιο θα έλεγα. Τώρα τελευταία βλέπω ότι γίνεται μία φασαρία και φωνάζουν εξωσχολικούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα φώναξαν εξωσχολικούς να πάνε να δείρουν τον άλλο μαθητή, όπου είχαν μαλώσει. Τώρα πάλι αυτοί ήταν από άλλο σχολείο που πήγανε. Το θέμα είναι πως εδώ στον Βόλο πλέον, έχει πάρα πολλή δουλειά. Δεν ξέρω πού θα οδηγηθούν όλα αυτά», ανέφερε ο κ. Μπέκος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ