Βόλος: «Η 30χρονη και το παιδί της βρίσκονται σε σοκ» – Τι λέει η δικηγόρος της γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύζυγό της

Αναβλήθηκε για τις 19 Ιουλίου η δίκη του 34χρονου αθλητή, ο οποίος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους στον Βόλο την Πέμπτη 6 Ιουλίου. Οι εικόνες ωμής βίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ, καθώς δείχνουν την 30χρονη γυναίκα αιμόφυρτη στο νοσοκομείο.

Βόλος: Εικόνες σοκ από τον ξυλοδαρμό 30χρονης από τον πρώην σύζυγό της – Της έσπασε με κουτουλιά την μύτη

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Για την κατάσταση της υγείας του θύματος αλλά και του 4,5 ετών παιδιού της μίλησε στο enikos.gr η δικηγόρος της 30χρονης Φωτεινή Μακροστέργιου, η οποία, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η άτυχη γυναίκα «βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση».

«Είναι ακόμη σοκαρισμένη, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση», τόνισε η κ. Μακροστέργιου κι έπειτα συμπλήρωσε «προσπαθεί με τη βοήθεια ειδικών να συνέλθει και να μπορέσει να συνεχίσει καθώς θέλει να είναι δίπλα στο παιδί της που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό και θα χρειαστεί τη βοήθειά της».

Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του παιδιού είπε: «Το παιδί παραμένει και αυτό σε κατάσταση σοκ, είχε ταχυκαρδία και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Το παιδάκι είδε με τα μάτια του όλο το περιστατικό όπως και οι γονείς του κατηγορούμενου. Έπειτα από το συμβάν το παιδί κάθισε για δύο ώρες  με τους συγγενείς του πατέρα του και τώρα βρίσκεται με την μητέρα του, η οποία έχει και την αποκλειστική επιμέλεια».

Στη συνέχεια, η δικηγόρος της 30χρονης μητέρας πρόσθεσε ότι «υπάρχουν εκατέρωθεν μηνύσεις. Η εντολέας μου κατηγορείται για ενδοοικογενειακή παράνομη βία, καθώς ο σύζυγός της κατέθεσε μήνυση έπειτα από την επίθεση για την οποία κατηγορείται και μάλιστα αυτό συνέβη όσο η εντολέας μου βρισκόταν στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη και ευθειασμό στον αυχένα. Πρόκειται για βαριά σωματική βλάβη.

Αντίστοιχα, ο σύζυγός της κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη ενώπιον ανηλίκου. Θεωρούμε ότι θα λάμψει η αλήθεια στο δικαστήριο».

«Το θύμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται θύτης», καταλήγει η κ. Μακροστέργιου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το gegonota.news, ο αθλητής, ο οποίος έχει αγωνιστεί και με το εθνόσημο, χτύπησε την πρώην σύζυγό του με κουτουλιά και της έσπασε την μύτη, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε και μήνυση εναντίον της για εξύβριση, την ώρα που εκείνη κατευθυνόταν γεμάτη αίματα σε νοσοκομείο της περιοχής.

Μόλις έλαβε τις πρώτες βοήθειες πήγε η μητέρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, και άμεσα κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία και ο 34χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου στο σπίτι των γονέων του 34χρονου αθλητή στον Βόλο, όταν η πρώην σύζυγός του συνοδευόμενη από μια φίλη της, πήγε στις 21:30 στα πεθερικά της με τα οποία μένουν δίπλα, για να πάρει το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, ο αθλητής άρχισε να βιντεοσκοπεί τη σύζυγό του με το κινητό την ώρα που έπαιρνε το παιδί. Μάλιστα, βιντεοσκοπούσε τόσο την ίδια όσο και το παιδί, για να αποδείξει πως το παιδί δεν ήθελε να ακολουθήσει τη μητέρα του.

Εκείνη -σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες στο Αυτόφωρο που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα – πήγε να του πάρει το κινητό από το χέρι και τότε τη χτύπησε. Συγκλονισμένοι και οι γονείς του τον ρώτησαν: «τι έκανες;» για να απαντήσει εκείνος: «έπεσε, τι δεν καταλαβαίνετε».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η γυναίκα δεν κάλεσε αστυνομία ή ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με το αυτοκίνητο της φίλης της.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο ο σύζυγός της είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της και μόλις έλαβε τις πρώτες βοήθειες πήγε η μητέρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Αμέσως κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία και ο 34χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βία.

Η 30χρονη εμφανίστηκε στο Αυτόφωρο με τα ρούχα της γεμάτα αίματα από το χτύπημα που της έσπασε τη μύτη καθώς δεν είχε αλλάξει ρουχισμό στο τμήμα όπου κρατήθηκε μετά τη μήνυση, ενώ φορούσε κολάρο.

Το δικαστήριο είχε αναβληθεί για τη Δευτέρα καθώς ο 34χρονος δήλωσε πως κάλεσε δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη και δεν είχε εκπροσώπηση.

Ο αθλητής και η πρώην σύζυγός του αφέθηκαν ελεύθεροι με την προϋπόθεση να μην πλησιάζει ο ένας τον άλλον στα 50 μέτρα, ενώ το παιδί θα παραμείνει με τη μητέρα του που έχει την επιμέλεια.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ