Βόλος: «Φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο» – Ανήσυχοι οι γονείς μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής σε δημοτικό

Για το περιστατικό με την κατάρρευση μέρους της οροφής στην σχολική αίθουσα του 18ου δημοτικού σχολείου στον Βόλου μίλησε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Αντώνης Μπέκος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πολλοί γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να επιδιορθωθεί η ζημιά».

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (03/04), όταν κατέρρευσε το τμήμα της οροφής μέσα στην σχολική αίθουσα. Ωστόσο, από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες, καθώς τα περισσότερα παιδιά, όπως και οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονταν εκτός της αίθουσας σε διάλειμμα.

«Ενημερώθηκα κατά τις 13.30 για το περιστατικό, το οποίο είχε λάβει χώρα περίπου μία ώρα πριν και – ευτυχώς – κατά την διάρκεια του διαλείμματος», υποστήριξε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Αντώνης Μπέκος.

Βόλος
Πηγή φωτό: thenewspaper

Στην συνέχεια, σχολιάζοντας την παλαιότητα των υποδομών ο κ. Μπέκος υποστήριξε ότι «το σχολικό κτίριο είναι τουλάχιστον 60 χρόνων και δεν έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις μέσα σε αυτό. Το κομμάτι της οροφής που αποκολλήθηκε ήταν γύρω στα 80 εκατοστά, όπως με ενημέρωσαν».

Στην συνέχεια, σχολιάζοντας την αναστάτωση που προκάλεσε το συγκεκριμένο περιστατικό ο Αντώνης Μπέκος επεσήμανε ότι «πολλοί γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. Η ανησυχία όλων μας είναι έκδηλη. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί και να κοιτάμε πώς θα προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Τα θέματα ασφάλειας θα πρέπει να εξετάζονται εκ των προτέρων, πριν να είναι αργά»

«Ποιος θέλει να στέλνει το παιδί του σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον; Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες», πρόσθεσε μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου.

Τέλος, ο κ. Μπέκος υπογράμμισε ότι υπεύθυνη για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων είναι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ενώ στην συνέχεια αποκάλυψε ότι κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλου επισκέφθηκε το απόγευμα (03/04) το Δημοτικό σχολείο και δεσμεύτηκε για την γρήγορη επιδιόρθωση των ζημιών.

Βόλος σχολείο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ