Κακοκαιρία «ILINA»: «Καταρράκτες» οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Εγκλωβίστηκε ένας οδηγός

Η κακοκαιρία «ILINA» που πλήττει την Θεσσαλονίκη έχει μετατρέψει αρκετούς δρόμους σε ποτάμια με αποτέλεσμα  η διέλευση των οχημάτων με δυσκολία.

Όπως αναφέρει το thesstoday, στην οδό Αλλατίνη στην περιοχή της Θέρμης, οι οδηγοί δυσκολεύονται να διασχίσουν τον δρόμο καθώς έχουν σχηματιστεί ποτάμια, ενώ η βροχή δεν έχει “κοπάσει” καθόλου.

Στα Κοιμητήρια της Θέρμης η ποσότητα των ομβρίων υδάτων ήταν αρκετή για να σχηματιστούν καταρράκτες, εμποδίζοντας τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι απέφευγαν τα σημεία που το νερό ήταν αρκετό.

Λίγο πιο κάτω, στην οδό Γεννηματά, στο ρέμα της Πυλαίας, σχηματίστηκε μια μεγάλη λίμνη και για ακόμη μια φορά ένας οδηγός εγκλωβίστηκε από τον όγκο των νερών που “κατέβαιναν”. Μάλιστα ο οδηγός δε δίστασε να ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου του για να καλέσει την οδική βοήθεια.

Η «ILINA» ξερίζωσε μεγάλο δέντρο σε πλατεία στη δυτική Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ήχησε στις 11.00 το πρωί, αλλά και στις 19.00.

Το βράδυ της Δευτέρας, εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θάσου, της Καβάλας και της Ξάνθης. «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) από τώρα ως αργά βράδυ σε Χαλκιδική, Θάσο & παραθαλάσσιες περιοχές σε Καβάλα και Ξάνθη. Περιορίστε μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες, ακολουθείτε οδηγίες Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 12 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων από περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Στην Κατερίνη, η δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή ώστε παραλιακοί δρόμοι να γεμίσουν με νερά. Ειδικά μηχανήματα άνοιξαν μικρά κανάλια στα σημεία όπου παρατηρούνται προβλήματα, ώστε τα νερά της βροχής να βρίσκουν διέξοδο στη θάλασσα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ