Η εισαγγελική έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενης στον ΕΟΔΥ και η απάντηση του προέδρου του Οργανισμού

Στην κλήτευση του προϊσταμένου μιας εργαζόμενης του ΕΟΔΥ, η οποία έχει αποχωρήσει από την υπηρεσία, προχωρούν άμεσα οι εισαγγελικές αρχές της χώρας  προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή όχι η εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία της γυναίκας, σύμφωνα με την οποία η ίδια υπέστη προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της και παράνομη βία από υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία έγινε το 2021 και αφορά ανώτερο στέλεχος του οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα dikastiko.gr, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έχει δοθεί εντολή στο αρμόδιο προανακριτικό τμήμα του πταισματοδικείου να κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην προϊστάμενος της καταγγέλλουσας προκειμένου να επιβεβαιώσει ή όχι τις καταγγελίες της γυναίκας, βάσει των οποίων διενεργείται έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση και παράνομη βία σε βάρος στελέχους με εξαιρετικά κομβική θέση στον οργανισμό.

Η καταγγελία της υπαλλήλου

Η καταγγελία υποβλήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, φέρεται να ζήτησε εσωτερικό έλεγχο άμεσα. Παράλληλα, η νέα διοίκηση του ΕΟΔΥ έστειλε φάκελο με την καταγγελία 45 σελίδων της υπαλλήλου που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό από ανώτερο στέλεχος του οργανισμού με την υπόθεση να φτάνει στα χέρια του εισαγγελέα στις αρχές του 2022.

Πληροφορίες του dikastiko.gr αναφέρουν ότι η πρώην εργαζόμενη στην πολυσέλιδη επώνυμη καταγγελία της που ερευνάται από την δικαιοσύνη, κατονομάζει ανώτερο στέλεχος , το οποίο , όπως η ίδια υποστηρίζει, της έκανε τη ζωή κόλαση όταν αντιστάθηκε στις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκε.

Η απάντηση του προέδρου του ΕΟΔΥ

«Ο εισαγγελέας έχει βρει μάλλον κάτι βάσιμο στην καταγγελία της εργαζόμενης για να καλεί μάρτυρες για την εν λόγω υπόθεση», δήλωσε στην Απογευματινή ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει εγκαίρως αποστείλει στην Εισαγγελία τόσο την καταγγελία εκ μέρους της εργαζομένης όσο και τις απολογίες των εμπλεκόμενων, οι οποίες ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του εσωτερικού ελέγχου τον οποίο διενήργησε η διοίκηση του ΕΟΔΥ. «Επειδή δεν είμαστε νομικοί για να εκτιμήσουμε τα τεκμήρια και τις καταθέσεις απέστειλα πάραυτα ολόκληρο τον φάκελο της υπόθεσης και της διερεύνησής της στον εισαγγελέα» εξήγησε ο κ. Ζαούτης.

Τέλος, σχολιάζοντας την καταγγελία της πρώην υπαλλήλου ο Θεοκλής Ζαούτης υπογράμμισε «εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς η διοίκηση με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος».

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ