Βόλος: Από σηψαιμία ο θάνατος του παιδιού 1,5 έτους – Τι αναφέρουν οι γιατροί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του παιδιού ηλικίας 1,5 ετών, στον Βόλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί έχασε τη ζωή του από σηψαιμία που του προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota, που είχε επικοινωνία με τους γιατρούς που παρέλαβαν το παιδί, μπήκε στην ανάνηψη με ανακοπή καρδιάς.

“Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία”, δήλωσαν στην ιστοσελίδα. Της σηψαιμίας προηγείται μια λοίμωξη του σώματος (εισβολή στο ανθρώπινο σώμα ενός μικροβίου).

“Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα”, τόνισαν οι γιατροί.

Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. Το παιδί είχε πυρετό υψηλό, όπως και το δίδυμο αδελφάκι του, επί πέντε ημέρες, αλλά κανένα από τα δύο δεν είχε ιατρικό ιστορικό.

Το παιδί που ξεψύχησε στην ανάνηψη μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε. Νωρίτερα, όταν η παιδίατρος το εξέτασε στο ιατρείο της, όπου το μετέφερε η μητέρα, του έκανε ΚΑΡΠΑ. Οι γιατροί στο νοσοκομείο αποφάσισαν αμέσως να διασωληνωθεί. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Συντετριμμένη είναι η μητέρα που αδυνατεί να πιστέψει την απώλεια του παιδιού της, ενώ κλήθηκε ψυχολόγος για την υποστήριξή της. Ο πατέρας έδωσε κατάθεση στην αστυνομία. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα, ηλικίας άνω των 40 ετών, είχε κάνει συστηματικές προσπάθειες για να αποκτήσει παιδί και είχε γεννήσει τα δίδυμα με κίνδυνο της ζωής της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ