Βόλος: Απείλησε να σκοτώσει τον γιο του με καραμπίνα στη γιορτή του αδερφού του

Αξέχαστη για τον χειρότερο λόγο θα μείνει η φετινή ονομαστική εορτή ενός 53χρονου στο Βόλο. Ο 59χρονος αδερφός του τον επισκέφτηκε στην οικία του για να του ευχηθεί για τη γιορτή του.

Ο εορτάζων δεν επέτρεψε στον αδερφό του να μπει στο σπίτι, καθώς κατάλαβε πως βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Στο σπίτι βρισκόταν και ο γιος του 59χρονου, ο οποίος του ζήτησε να αποχωρήσει. Τότε ο 59χρονος θύμωσε, πήγε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα.

Ο 59χρονος φέρεται να σημάδευσε με το όπλο τον γιο του και να απείλησε να τον σκοτώσει. Ο 53χρονος παρενέβη, ακινητοποιώντας τον αδερφό του και παίρνοντάς του την καραμπίνα, η οποία ήταν οπλισμένη και περιείχε δύο φυσίγγια.

Οι δύο άνδρες στη συνέχεια κατέθεσαν μήνυση εναντίον του 59χρονου για ενδοοικογενειακή απειλή και παράνομη οπλοφορία. Ο άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ διαπιστώθηκε ότι διαθέτει νόμιμη άδεια κατοχής δίκανου.

«Δεν ήμουν ούτε μεθυσμένος Ήθελα απλώς να φοβίσω τον γιο μου»

Ο κατηγορούμενος τόνισε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. «Δεν ήμουν ούτε μεθυσμένος, ούτε τίποτα. Ήθελα απλώς να φοβίσω τον γιο μου. Είμαστε χωρισμένοι με τη μητέρα του και δεν έχουμε καλές σχέσεις. Όταν μου ζήτησε να φύγω, στενοχωρήθηκα. Δεν θα τον σκότωνα», είπε απολογούμενος.

Ο γιος του κατηγορούμενου κατά την κατάθεσή του περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό και απέδωσε τις πράξεις τους πατέρα του στο ποτό, με τον αδερφό του 59χρονου να επιβεβαιώνει τα γεγονότα.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στον 59χρονου ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικά. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης καταδίκης το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατέσχεσε την κυνηγετική καραμπίνα που ο καταδικασθείς κατείχε νόμιμα και δύο φυσίγγια. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ