Βόλος: Αντιδρούν οι κτηνίατροι στην απόφαση του Δήμου να βάλει ζωντανά ζώα σε φάτνες

Ο Δήμος Βόλου λειτουργεί και φέτος στην πλατεία Αγίου Νικολάου, τις δύο φάτνες των Χριστουγέννων με αληθινά ζώα, πρόβατα και πόνυ, με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μοιράσουν χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό γεγονός που προκαλεί την αντίδραση τόσο των φιλοζωικών εταιρειών όσο και των κτηνιάτρων, οι οποίοι κάνουν λόγο για κακοποίηση των ζώων.

Από την πλευρά του, ο Δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

Όπως τόνισε ο κ. Παύλος Σταμόπουλος, Πρόεδρος συλλόγου κτηνιάτρων, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί δε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς υφίστανται και ηθικά ζητήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ