Βέροια: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα η 29χρονη που πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα – Τι θα υποστηρίξει

Ενώπιον του ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο στη Βέροια θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το μόλις 11 μηνών βρέφος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ρίχνοντάς το στον Αλιάκμονα.

Βέροια: «Η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι» – Η 29χρονη μητέρα μιλά μέσα από τα κρατητήρια

Η γυναίκα θα πάει στον ανακριτή στις 11 το πρωί προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν σκότωσε το παιδί της και πως ό,τι έγινε ήταν ατύχημα.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μπουσούλησε και έπεσε στο νερό. Δεν ξέρω κολύμπι και δεν μπορούσα να το σώσω. Φώναξα για βοήθεια, αλλά δεν άκουσε κανείς» φέρεται να έχει δηλώσει η μητέρα στους αστυνομικούς.

Βέροια: Τα σπαρακτικά λόγια του παππού της 30χρονης που έριξε το βρέφος στο ποτάμι – «Άσε με να ανάψω το κερί του»

Βίντεο που παρουσίασε την Τρίτη το OPEN έχει καταγράψει τη στιγμή που η 29χρονη φεύγει από τον Αλιάκμονα με ταξί που είχε καλέσει λίγο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του βρέφους προέκυψε ότι  έχασε τη ζωή του από ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος και το πόρισμα του ιατροδικαστή περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει ασκηθεί εις βάρος της 29χρονης. Μάλιστα στο άψυχο κορμάκι του μωρού βρέθηκαν μέχρι και δαγκωματιές, πιθανόν από ζώα.

Βέροια: Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου βρέφους – «Είμαι σε άθλια κατάσταση»

Η 29χρονη εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Τους τελευταίους μήνες την παρακολουθούσαν κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι στην αναφορά τους τόνιζαν ότι είναι σε θέση να μεγαλώνει το παιδί.

Στο μεταξύ ο πατέρας του βρέφους ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί του και σκόπευε να κινήσει δικαστικές διαδικασίες και για να πάρει την επιμέλειά του, όμως, δεν πρόλαβε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε νεκρό το βρέφος – «Επέπλεε στο νερό μπρούμυτα, είχε σημάδια»

Ο αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του βρέφους και το αντίκρισε νεκρό στο φράγμα, μίλησε στην εκπομπή Live News. Η μαρτυρία του είναι ανατριχιαστική. Όπως λέει, έπειτα από ώρες ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν το βρέφος να επιπλέει μπρούμυτα στο νερό. Ήταν παγωμένο και νεκρό. «Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα», λέει ο αστυνομικός και υπογραμμίζει ότι όλοι υπέστησαν σοκ.

«Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ 5 ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι. Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια στη 1 και μισή τα ξημερώματα. Αμέσως μας φώναξε. Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό», λέει ο αστυνομικός.

Όπως περιγράφει στη συνέχεια, «δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι, ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι πέντε πατεράδες μικρών παιδιών».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ