Βέροια: Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου βρέφους – «Είμαι σε άθλια κατάσταση»

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία μετά την αποτρόπαια πράξη της μητέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του μόλις 11 μηνών βρέφους της, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βέροια.

Βέροια: Νέα μαρτυρία για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος – «Ήταν σε ήρεμη κατάσταση»

Η μητέρα φέρεται να έφυγε με ταξί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με το παιδάκι της από το σπίτι όπου διαμένει με την μητέρα της, τον παππού και τον αδελφό της.

Λίγες ώρες αργότερα κι αφότου είχε πάει σε ρεβεγιόν προκειμένου να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου, επέστρεψε στο σπίτι ξανά με ταξί και χωρίς το παιδί, αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα οι δικοί της να ανησυχήσουν και να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία.

Βέροια: «Έβλεπα την μητέρα με το κοριτσάκι της στο πάρκο, ήταν χαρούμενη» – Νέα μαρτυρία για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος

Να σημειωθεί πως η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως ο θάνατος του άτυχου μωρού ήρθε από ασφυξία εντός του ύδατος.

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του άτυχου βρέφους, η οποία έγινε υπό άκρα μυστικότητα, ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Ανοιχτή επικοινωνία».

Βέροια: «Δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση των γεγονότων» – Τι δηλώνει στο enikos.gr ο δικηγόρος της μητέρας του νεκρού βρέφους

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, πάλευε να το αναγνωρίσει το 11 μηνών κοριτσάκι, ωστόσο η μητέρα του ήταν εκείνη που δεν ήθελε, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες διεκδικούσε και την επιμέλεια του παιδιού.

«Είμαι σε άθλια κατάσταση, το τι έγινε, το πώς ακριβώς έγινε δεν το γνωρίζω. Το παιδί δεν το είχα αναγνωρίσει. Πάλεψα να το αναγνωρίσω. Μπροστά μου έβρισκα έναν τοίχο, με αποτέλεσμα να θέλω να πάω συμβολαιογραφικά να το αναγνωρίσουμε, αλλά δεν ήθελαν».

Στην ερώτηση ποιος ήταν εκείνος που δεν ήθελε να αναγνωριστεί το παιδί, απάντησε: «Η μητέρα του παιδιού δεν ήθελε να το αναγνωρίσω με αποτέλεσμα εγώ να ψαχτώ προκειμένου να κινηθώ δικαστικά.

Και για να προσφύγουμε στα δικαστήρια είχε κάποιο κόστος, να πάμε για την αναγνώριση δικαστικά με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το τραγικό γεγονός».

Όσον αφορά για το πότε είδε το παιδί τελευταία φορά, είπε: «Δύο Δεκεμβρίου το πήγα στον παιδίατρο και προ-παραμονές τα Χριστούγεννα. Το παιδί ήταν μια χαρά. Έπαιζε εκεί, κάτω στο σπίτι του μέσα στην κουζίνα».

Σχετικά με το εάν με την μητέρα του άτυχου βρέφους γνωρίζονταν καιρό, ανέφερε: «Όχι πάρα πολύ καιρό. Είχαμε την τύχη να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί, να κάνω τα πάντα γι’ αυτό το παιδί. Δεν πίστευα πως θα γίνει αυτό εδώ το πράγμα, δηλαδή δεν το χωράει το μυαλό μου αυτό εδώ».

Πώς ενημερώθηκε όταν έγινε το περιστατικό; «Από την Ασφάλεια, από την ασφάλεια. Δεν με ενημέρωσε η οικογένεια του παιδιού. Μόνο η ασφάλεια».

Για το αν έκανε προσπάθεια να επικοινωνήσει με την οικογένεια; «Εγώ να μιλήσω μαζί τους; Να μου πουν τι; Ότι πήρε το παιδί και έφυγε; Έκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα, έκανα τα αδύνατα-δυνατά να πάω προς αναγνώριση, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ