Βασίλης Τόπαλος: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον 16χρονο πυγμάχο – Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια οι συναθλητές του

Ο τραγικός επίλογος για τον Βασίλη Τόπαλο γράφεται σήμερα στον Ασπρόπυργο. Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει η πτώση για το αιμάτωμα» – Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συναθλητές είπαν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Τόπαλο που κατέληξε έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 16χρονος έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Βασίλης Τόπαλος: Θρίλερ με τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου – Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε παράνομους αγώνες

Με δάκρυα στα μάτια και φορώντας τις φόρμες της εθνικής ομάδας πυγμαχίας, οι συναθλητές του Βασίλη Τόπαλου έφτασαν στον Ιερό Ναό κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα.

Βασίλης Τόπαλος: Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση «έδειξε» η ιατροδικαστική έκθεση

Στην κηδεία του 16χρονου παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης.

Επίσης, παρών ήταν ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου της Καλλιθέας στο οποίο τραυματίστηκε ο Βασίλης Τόπαλος. Η ταφή του 16χρονου θα γίνει στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από τον Σωκράτη Τσαντίρη και σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε εγκεφαλική νέκρωση.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν ακόμα αναπάντητα γύρω από την πτώση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τόπαλος στις 16 Δεκεμβρίου έκανε προπόνηση, συμμετέχοντας σε αγώνες σπάρινγκ. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα πήγε στο μπάνιο για να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, λιποθύμησε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια. Ο 16χρονος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από 17 ημέρες νοσηλείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος μετά την νεκροτομή που διενήργησε, καθώς εκτιμά ότι το χτύπημα στο κεφάλι του 16χρονου ήταν μεν πολύ σοβαρό, αλλά δεν φαίνεται να συνάδει με πτώση σε κάποια επιφάνεια εξ’ ιδίου ύψους, δηλαδή από το ύψος του. Όπως λένε άνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες, τέτοια τραύματα τα έχουν δει μόνο σε τροχαία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ