Βασίλης Τόπαλος: Σε μια εβδομάδα το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θανατηφόρο τραύμα – Τι θα δείξουν οι συμπληρωματικές εξετάσεις

Συνεχίζεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής να έχει λάβει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 20 καταθέσεις.

Βασίλης Τόπαλος: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον 16χρονο πυγμάχο – Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια οι συναθλητές του

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που πραγματοποίησε την νεκροψία – νεκροτομή κατέληξε στο ότι ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε εγκεφαλική νέκρωση.  Ωστόσο, αυτό το οποίο μένει να διευκρινιστεί είναι το πώς προήλθε το τραύμα στο κεφάλι. Αυτό θα το δείξουν οι συμπληρωματικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου μια εβδομάδα και τότε ο ιατροδικαστής θα είναι σε θέση να απαντήσει στο καίριο ερώτημα, εάν δηλαδή το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που εντοπίστηκε στον άτυχο αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο μπάνιο ή από κάποιο χτύπημα.

Πάντως, όπως λένε ειδικοί στο enikos.gr, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα χαρακτηρίζεται στην ιατροδικαστή επιστήμη ως υψηλής κινητικής ενέργειας τραύμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ασκηθεί πολύ μεγάλη δύναμη στο κεφάλι του 16χρονου, γι’ αυτό και θεωρείται πολύ πιθανό το τραύμα να προήλθε από μπουνιά. Επίσης, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η αξονική που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο “έδειξε” κι άλλα ευρήματα, τα οποία είναι υπό αξιολόγηση από τον ιατροδικαστή εν αναμονή των ιστολογικών και των άλλων συμπληρωματικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει η πτώση για το αιμάτωμα» – Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Βασίλης Τόπαλος: Οι καταθέσεις για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Το βράδυ της Τετάρτης τις πύλες της ΓΑΔΑ πέρασε ο ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο, όπου το πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τόπαλος έπεσε λιπόθυμος. Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου κλήθηκε ξανά προκειμένου να δώσει στις Αρχές τη λίστα με όλα τα πρόσωπα που ήταν στον χώρο την ώρα του περιστατικού. Εκτός από τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, έχουν καταθέσει αθλητές με τους οποίους  είχε κάνει προπόνηση «sparring» ο Βασίλης Τόπαλος, καθώς και άλλα άτομα που ήταν εκεί την μοιραία μέρα.  Όλοι έκαναν λόγο για μια εντατική και ελεγχόμενη προπόνηση, χωρίς να αναφέρουν κάτι περίεργο. Σημειώνεται πάντως ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε δώσει εντολή να μην κάνουν τέτοιου είδους προπόνηση τα παιδιά.

«Ο ομοσπονδιακός προπονητής που ήταν υπεύθυνος για την ομάδα που είχε πάει στην Ιταλία, είχε δώσει σαφείς εντολές να ξεκουραστούν τα παιδιά. Να προπονηθούν με λίγο τρέξιμο, λίγο σάκο και να ρίξουν τους τόνους της προπόνησης. Απ’ ότι φαίνεται εξετάζεται αν τελικά συνέβη αυτό», δήλωσε σήμερα ο Παναγιώτης Ντουμάζιος, ομοσπονδιακός προπονητής της ελληνικής ομοσπονδίας πυγμαχίας, ξεκαθαρίζοντας πως το sparring είναι μια προσομοίωση κανονικού αγώνα, απλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα, συλλέγουν στοιχεία και προς το παρόν δεν αποκλείουν τίποτα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει να ζητήσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για όσους ήταν στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα και παράλληλα αναζητά υλικό από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και της γύρω περιοχής για να εξακριβώσει ποια άτομα ήταν στην πραγματικότητα στον χώρο…

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ