Βάσεις 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα – Πότε θα ανακοινωθούν

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις Πανελλήνιες 2023. Η αγωνία των υποψηφίων παίρνει τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 10:30 π.μ. εκτός απροόπτου θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Άλλωστε σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να αναρτηθούν οι Βάσεις 2023, δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, από τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, έληξε στις 17 Ιουλίου.

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα – Αναλυτικά η διαδικασία

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, από το Υπουργείο Παιδείας στο results minedu. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να μπαίνουν στο https://results.it.minedu.gov.gr/ και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), θα μπορούν να δουν τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν γραφτεί στην σχετικά ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Παράλληλα με την δημοσίευση των Βάσεων 2023 σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στα Λύκεια όλης της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ