Τσικνοπέμπτη 2023: Το “τσικνίζουν” οι Αθηναίοι παρά τις αυξήσεις στις τιμές – Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς

Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά της Βαρβακείου τη φετινή Τσικνοπέμπτη όπως δήλωσε στο enikos.gr o πρόεδρος της Βαρβακείου Θοδωρής Νιώτης. “Παρατηρήθηκε αύξηση των εσόδων έως και 40% σε σχέση με πέρυσι ” υπογράμμισε ο κος Νιώτης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η αγορά επανήλθε στα προ πανδημίας επίπεδα.

Τσικνοπέμπτη: Οι δήμοι της Αττικής που θα «τσικνίσουν» με γλέντι και εκδηλώσεις

Αύξηση στις τιμές

Παρά την αύξηση των τιμών έως και 15% σε ορισμένα αγαθά ο κόσμος έδειξε να τιμά το έθιμο, με την κίνηση της αγοράς  -αν και συγκρατημένη, όπως την χαρακτήρισε μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος της Βαρβακείου- να είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Στις προτιμήσεις του κόσμου, σύμφωνα με τον κο Νιώτη, βρίσκεται το χοιρινό, το αρνί και το κατσίκι.

Η Τσικνοπέμπτη της… ακρίβειας: Ιλιγγιώδης αύξηση στις τιμές των κρεάτων μέσα σε έναν χρόνο

Οι τιμές στο χοιρινό κυμαίνονται από 4 έως 5 ευρώ το κιλό ανάλογα το κομμάτι, ενώ οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι κυμαίνονται από 7 έως 10 ευρώ το κιλό.

Τσικνοπέμπτη εορτασμός Βαρβάκειος

Μέχρι τις 5 το απόγευμα ανοιχτή η αγορά

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από τις 10 το πρωί απέναντι από την κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας προκειμένου να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη στην υπαίθρια εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου.

Τσικνοπέμπτη: Sold out τα τραπέζια στη Θεσσαλονίκη

Η αγορά παρέμεινε ανοιχτή έως τις 5 το απόγευμα, ενώ η υπαίθρια εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ