Τσικνοπέμπτη: Sold out τα τραπέζια στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι αναμένεται να μετατραπεί σήμερα, Τσικνοπέμπτη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να συρρέουν σε ψητοπωλεία, ταβέρνες και εστιατόρια προκειμένου να απολαύσουν το παραδοσιακό «τσίκνισμα».

16 Φεβρουαρίου: Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη και γιατί ψήνουμε κρέας

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, τα τραπέζια στα καταστήματα της εστίασης είναι ήδη sold out.

Τα τηλέφωνα στις επιχειρήσεις της εστίασης έως και το βράδυ της παραμονής της Τσικνοπέμπτης πήραν φωτιά με τα διαθέσιμα τραπέζια να είναι πλέον ελάχιστα, όπως ανέφερε o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μια γιορτή για την πόλη.

«Μετά από ένα δεκαήμερο χαμηλών θερμοκρασιών και ψύχους στη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες θα βγουν σήμερα και θα διασκεδάσουν με σύμμαχο τον καλό καιρό. Οι προκρατήσεις άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα με κορύφωση την παραμονή της Τσικνοπέμπτης καθώς τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα», σημείωσε ο κ. Επιτροπίδης.

Σημειώνεται ότι το ραντεβού δίνεται για μια ακόμη φορά στην Βασιλέως Ηρακλείου και τα γύρω στενά, ενώ φέτος στις επιλογές της διασκέδασης προστίθενται και η ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο, η οποία θα ενώσει τις δυνάμεις με το Street Outdoors με σκοπό να προσφέρουν ένα μοναδικό πάρτι που θα αρχίσει στις 16:00 και θα κρατήσει έως τα μεσάνυχτα.

Μπορεί τα sold out τραπέζια στην εστίαση ανήμερα της Τσικνοπέμπτης να χαρίσουν τα αναμενόμενα «οικονομικά» χαμόγελα στους επαγγελματίες του κλάδου και να δουν γεμάτα τα ταμεία τους στο τέλος της ημέρας, αλλά το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος και οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών που βιώνουν όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορούν να καλυφθούν από τους σημερινούς τζίρους. «Αναμένουμε πάρα πολύ κόσμο σήμερα, Τσικνοπέμπτη στα καταστήματά μας, ο τζίρος μας θα είναι αυξημένος αλλά τα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών μας δεν καλύπτονται παρά τα γεμάτα τραπέζια», υπογράμμισε ο κ. Επιτροπίδης.

10% αύξηση στις πρώτες ύλες της εστίασης

Το 2022 έκλεισε με 41,7% αύξηση στις πρώτες ύλες που προμηθεύονται τα εστιατόρια ενώ το 2023 σύμφωνα με τον κ. Επιτροπίδη, άρχισε ήδη με 10% αύξηση σε προϊόντα όπως κρέας, θαλασσινά, τυριά, ελαιόλαδα, λαχανικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί αρκετά μετά την εμφάνιση της πανδημίας και του κύματος της ακρίβειας ενώ η όποια ανάκαμψη δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μια ημέρα, κυρίως όταν οι υποχρεώσεις των επιχειρηματιών αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ