Δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα ψηφίζουν οι νέοι – Ποιους θεσμούς εμπιστεύονται

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα νέων ανδρών και γυναικών, ηλικίας 17 έως 34 ετών, πραγματοποίησε η εταιρία Palmos Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης ATTICA.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με έξι μονάδες της ΝΔ. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο από τα παρακάτω κόμματα μάλλον θα ψηφίζατε», ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25% έναντι 19% της ΝΔ.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9%, ενώ το ΜέΡΑ25 και το κόμμα του Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» συγκεντρώνουν από 6% το καθένα. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 3%.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, το 20% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 7%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνουν ποσοστό 6%, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος 3%. Το μεγαλύτερο ποσοστό, πάντως, συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας» (33%).

Η οικογένεια και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι νέοι άνθρωποι, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Οι νέοι άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια σχετικά με την αγορά εργασίας και τις οικονομικές απολαβές, όπως προκύπτει από την έρευνα. Στο ερώτημα εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αμοιβές, το 64% απαντά «σίγουρα ναι» και «πολύ πιθανόν».

Επιπλέον, το 71% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί να επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και το 61% συμφωνεί να απαγορευτεί με νόμο η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ