Βαγγέλης Μπαταρλής: «Μέσα από τα social media, βοηθάω παιδιά και κακοποιημένες γυναίκες» λέει ο ΤikToker αστυνομικός

Ο αστυνομικός του ΤikΤok που πρωταγωνίστησε στη σύλληψη του παιδόφιλου στο Κερατσίνι μιλά στην «R».

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

«Δεν έχει να κάνει με τη στολή του αστυνομικού. Έτσι είμαι ως άνθρωπος. Θέλω να βοηθάω τους συνανθρώπους μου. Υπάρχουν πολλά περιστατικά, εκτός υπηρεσίας, που βοηθάω, με δικά μου έξοδα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Παιδιά, κακοποιημένες γυναίκες βρίσκονται σε απόγνωση. Ξέρω ότι υπάρχουν αντιδράσεις για αυτό που κάνω», λέει στη Realnews ο Βαγγέλης Μπαταρλής, ο οποίος παρουσιάζεται μέσα από τα βίντεο που αναρτά στα social media ως φύλακας άγγελος των κακοποιημένων γυναικών και των ανυπεράσπιστων παιδιών.

Ο 32χρονος Β. Μπαταρλής τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου στον Πειραιά, η οποία οργανώθηκε και καταγράφηκε από γνωστό youtuber. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, ο γνωστός youtuber Αλέξανδρος Κοψιάλης δημοσίευσε βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η παγίδα που έστησαν στον παιδόφιλο. Ο τελευταίος μετέβη από την Πάτρα στον Πειραιά προκειμένου να συνευρεθεί με 13χρονη, στην οποία έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.

Μέσα από το βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media, φαίνεται ο 43χρονος να ακινητοποιείται και να παραδίδεται σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν ενημερωθεί και βρίσκονταν σε ετοιμότητα, προχωρώντας στη σύλληψή του. Ο Β. Μπαταρλής εμφανίζεται στο βίντεο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, μαζί με συναδέλφους του, να μιλά στην κάμερα για το πώς έγινε η σύλληψη. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κοψιάλης αποκάλυψε ότι αυτός απευθύνθηκε στον αστυνομικό, με τον οποίο είναι φίλοι, για να τον συμβουλεύσει και να τον βοηθήσει στην οργάνω- ση της «παγίδας» για τον 43χρονο παιδόφιλο.

Χιλιάδες μηνύματα

Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη, ο αστυνομικός Β. Μπαταρλής τονίζει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σημαντικό εργαλείο για εκείνον, προκειμένου να μπορεί να επικοινωνεί με τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, ενώ επισημαίνει ότι καθημερινά δέχεται δεκάδες μηνύματα. «Μέσα από τις προβολές που κάνω στα social media, τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια δεν χάνουν την ελπίδα τους. Ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος που θα ενδιαφερθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Έχω χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους που μου ζητούν βοήθεια. Προφανώς και δεν μπορώ να τους βοηθήσω όλους. Κάνω, όμως, ό,τι καλύτερο μπορώ», δηλώνει στην «R».

Με αφορμή την προκαταρκτική διοικητική εξέταση που διατάχθηκε από τη ΓΑΔΑ (αμέσως μετά τη δημοσίευση του βίντεο από τη σύλληψη στο Κερατσίνι), με την οποία ζητούνται εξηγήσεις από τους προϊσταμένους υπηρεσιών που συμμετείχαν στην αστυνομική επιχείρηση, ο αστυνομικός Β. Μπαταρλής τονίζει σχολιάζοντας ότι ο ίδιος προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και εξηγεί ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία.

«Δεν μου έχει έρθει ακόμα κάποιο χαρτί για την ΕΔΕ που ακούγεται ότι διατάχθηκε. Σίγουρα, όμως, αισθάνομαι απογοήτευση, γιατί γνωρίζω ότι έκανα όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Εγώ ενημέρωσα το 100, ενημέρωσα τους εκφωνητές της Άμεσης Δράσης και μετά από δική τους εντολή -το τονίζω αυτό- πήγα στο περιστατικό. Επίσης, ήμουν εν ώρα υπηρεσίας, είχα κανονικά βάρδια. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γίνει όλο αυτό», τονίζει για την ΕΔΕ που διατάχθηκε, ενώ αναφέρει ότι αισθάνεται και μια μικρή απογοήτευση καθώς, παρά το γεγονός ότι πρόθεσή του είναι να βοηθά τον κόσμο, πολλές φορές αυτό δεν γίνεται κατανοητό.

Επιτήρηση

Με αφορμή το περιστατικό στο Κερατσίνι με το 13χρονο κορίτσι, αλλά και με άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν που έχει προσφέρει τη βοήθειά του, μέσω της «R» στέλνει το δικό του μήνυμα και καλεί τους γονείς να επιτηρούν ενδελεχώς τα παιδιά τους καθώς, όπως λέει, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν άπειρους κινδύνους. «Μέσα από όλο αυτό θα πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει περισσότερη επιτήρηση από τους γονείς στα παιδιά τους. Σίγουρα δεν είναι ο ιδανικός τρόπος αυτός με τον οποίο δράσαμε, αλλά είναι κάτι που, μέσα από την έκθεση που έχει πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση, βλέπουν οι γονείς. Θεωρώ ότι αρκετοί κηδεμόνες πήραν το κινητό από τα χέρια των παιδιών τους για να δουν αν υπάρχουν ύποπτες συνομιλίες. Και δέκα παιδιά να έχουν βοηθηθεί από όλο αυτό, είναι επιτυχία. Αυτός είναι ο στόχος μου… Να βοηθάω τον κόσμο που έχει ανάγκη», επισημαίνει ο 32χρονος αστυνομικός. Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει στην «R» το επόμενο περιστατικό που θα τον απασχολήσει και αφορά ηλικιωμένη γυναίκα που περνά τον δικό της «Γολγοθά». «Υπάρχει μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία καθημερινά μου στέλνει μηνύματα και μου ζητά να τη βοηθήσω. Ο γιος της αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Τον βάζουν μία εβδομάδα σε κάποιο ίδρυμα, του δίνουν ηρεμιστικά χάπια και μετά τον αφήνουν. Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι, ασκεί σωματική βία πάνω της. Τη χτυπά, την κλοτσά και η καημένη φεύγει από το σπίτι της και κοιμάται μέσα στα λεωφορεία. Το μόνο που θέλω είναι να τη βοηθήσω, γι’ αυτό και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσω τη συγκεκριμένη υπόθεση», λέει ο αστυνομικός.

Πλούσιο βιογραφικό

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Β. Μπαταρλής έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας της δράσης του. Το 2020, δεν δίστασε να πέσει στο νερό για να σώσει μια γυναίκα που κινδύνευε να πνιγεί στην περιοχή του Αλίμου. Επίσης, αψηφώντας τον κίνδυνο, έχει πέσει από ύψος δέκα μέτρων προκειμένου να συλλάβει έναν διαρρήκτη και αυτό τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και στο παρελθόν έχει σώσει τρία ανήλικα παιδιά από τον πατέρα τους που τα κακοποιούσε. Το 13χρονο κορίτσι της οικογένειας τον είχε βρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του είχε μιλήσει για όσα βίωνε στο σπίτι του. Αυτός, από την πλευρά του, στην προσπάθειά του να τη βοηθήσει, της έδωσε ένα κινητό τηλέφωνο προκειμένου, όταν εκείνη θα κινδύνευε, να μπορεί να τον καλέσει.

Στο πλούσιο βιογραφικό του αστυνομικού περιλαμβάνεται και η εξιχνίαση μιας υπόθεσης διαδικτυακού εκβιασμού με θύμα μια 16χρονη κοπέλα που βρισκόταν σε απόγνωση και σκεφτόταν να κάνει κακό στον εαυτό της. Συγκεκριμένα, το νεαρό κορίτσι είχε πέσει θύμα ενός 28χρονου άντρα ο οποίος, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστα κορίτσια με την πρόφαση πως είναι γιος εισαγγελέα και αστυνομικός, ζητούσε οι ανήλικες να του στείλουν ημίγυμνες φωτογραφίες τους. Ενδεικτικό του θράσους του δράστη είναι ότι είχε απειλήσει ακόμα και τον πατέρα της 16χρονης. Ο αστυνομικός ανέλαβε αμέσως δράση και ανέδειξε το θέμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τελικά κατάφερε να βοηθήσει τη νεαρή κοπέλα και την οικογένειά της.

Ρόδος

Μια παρόμοια υπόθεση με αυτή του Πειραιά έλαβε χώρα και στη Ρόδο, όπου ένας πατέρας ανήλικου κοριτσιού «παγίδευσε» έναν παιδόφιλο. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού ότι ένας 29χρονος άνδρας προσέγγισε την κόρη του μέσω του Facebook και της πρότεινε να βρεθούν μόνοι τους στο αυτοκίνητό του, για να συνευρεθούν ερωτικά. Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι η 14χρονη τον είχε ενημερώσει ποια είναι ακριβώς η ηλικία της.

Οι γονείς του παιδιού, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς, έστησαν επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Η μητέρα του παιδιού, παριστάνοντας την κόρη της, αποδέχθηκε την πρόταση και του πρότεινε να συναντηθούν στις 17:30 της ίδιας ημέρας σε ξενοδοχείο στην περιοχή. Ο 29χρονος άνδρας μετέβη στο σημείο και έστειλε στο παιδί μέσω Facebook βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό του, στο οποίο απεικονιζόταν ο ίδιος εντός του αυτοκινήτου του. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Κατά την απολογία του, ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε ξεκινήσει τη συνομιλία με την ανήλικη κοπέλα πιστεύοντας ότι το προφίλ δεν ήταν αληθινό και πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα προτού να αντιληφθεί τι έκανε. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ήταν μεγάλο λάθος όλο αυτό, προσθέτοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο.

Δείτε εδώ και εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ