Τρόποι να χειριστείς το τέλος μίας σχέσης

Τρόποι να χειριστείς το τέλος μίας σχέσης

 

Η πικρή ώρα του ‘αντίο’ ήρθε. Το άτομο που μέχρι πρότινος ήταν το άλλο σας μισό, έφυγε, λέγοντας αντίο, χωρίς να πει τίποτα, με μία γελοία δικαιολογία, με ένα άλλο άτομο, προδίδοντάς σας ή πληγώνοντας σας.

Εκτός από τη φυσική απουσία, έχετε και πλούσια γκάμα αρνητικών συναισθημάτων: Θυμό, πληγωμένο εγωισμό, πόνο, απογοήτευση, δυστυχία, απελπισία, πένθος…

Πώς τα διαχειρίζεστε όλα αυτά; Πώς προχωράτε μπροστά; Πώς επιστρέφετε στην κανονική ζωή και ξαναχαμογελάτε; Μερικές ιδέες για τη διαδικασία της επούλωσης της πληγής…

Γράφει για το boro.gr η Δρ Λίζα Βάρβογλη, η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr).

1. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να πενθήσει.

Μπορεί να σας φαίνεται ότι η συγκεκριμένη συμβουλή αντιβαίνει την κοινή λογική. Κι, όμως, είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε τον εαυτό σας να πενθήσει για ένα διάστημα.

Η διάσημη ψυχίατρος που έχει γράψει εκτενώς για τη διαδικασία του πένθους, η Elizabeth Kubler-Ross δίνει τα εξής στάδια πένθους: Άρνηση, θυμό, παζάρεμα, κατάθλιψη και αποδοχή.

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και αποδεκτά συναισθήματα, αρκεί να μην γίνετε δυσλειτουργικό άτομο και να μην πάρουν πάρα πολύ χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ