Τριγμοί στο Υπ. Δικαιοσύνης

Τριγμοί στο Υπ. Δικαιοσύνης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την «γκάφα» της αποφυλάκισης ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

Μετά την αποκάλυψη της είδησης χθες το μεσημέρι από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8 και το enikos.gr, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «ουδεμία ενημέρωση είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση του Κ.Κ. Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση».

Επίσης, στην ανακοίνωση του το υπουργείο τόνισε πως «ήδη διενεργείται από την Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του ΚΚ Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών».

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του κρατούμενου η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, καθώς και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Το χρονικό της αποφυλάκισης

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, επειδή καθυστερούσε η διερεύνση της υπόθεσης της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί σε περίπτερο, στην περιοχή του Μενιδίου. Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν, ωστόσο ο τέταρτος κατηγορούμενος αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012.

Ωστόσο, ενώ ο τελευταίος είχε έναν μήνα και πλέον υπόλοιπο ποινής ώσπου να παρέλθει το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης (στις 8 Νοεμβρίου), αποφυλακίστηκε σαν να μην υπήρχε σε βάρος του, άλλου είδους δικαστική εκκρεμότητα.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζει ο εισαγγελέας

Για την αποφυλάκιση είχε ενημερωθεί προ 20ημέρου ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά και αμέσως έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που διερευνάται από τον εισαγγελέα είναι είτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την πλευρά τους να μην πρόσεξαν πως υπάρχει κι άλλη εκκρεμή υπόθεση και άφησαν ελεύθερο τον κατηγορούμενο, είτε η Εισαγγελία να έστειλε στον Κορυδαλλό τον φάκελο με ελλείψεις.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ