Τρεις συλλήψεις στην Κρήτη για πρόκληση πυρκαγιών

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν σήμερα στην Κρήτη για πρόκληση πυρκαγιών, όπως ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουλίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σχετικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη τρεις συλλήψεις ανδρών, που εκτελούσαν θερμές εργασίες, και από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Γόρτυνας Ηρακλείο και Σητεία».

Επίσης ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής τόνισε ότι και την Παρασκευή αναμένονται ακραίες συνθήκες, ενώ ανέφερε πως οι περισσότερες πυρκαγιές ξεσπούν δυστυχώς από αμέλεια.

Αναλυτικά ολόκληρη η ενημέρωση της Πυροσβεστικής
«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τους.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έλαβαν διαστάσεις και γι’ αυτό και εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιό Κουντουρά, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιο Ιωάννη, Κόρακα, Κιάφα και Άγιο Παντελεήμονα. Ομοίως αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε Λακωνία και Ρόδο. Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν ριχτεί επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 110 άτομα που συνδράμουν στην πυρόσβεση καθώς και δεκατέσσερις προωθητές γαιών και μηχανήματα έργου με τους χειριστές τους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στο πεδίο των επιχειρήσεων το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει έξι πλοιάρια που περιπολούν σε θαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχουν πυρκαγιές.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει 120 οχήματα με 292 στελέχη για τη διευκόλυνση τόσο των εκκενώσεων και τη φύλαξη των περιουσιών όσο και της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη τρεις συλλήψεις ανδρών, οι οποίοι εκτελούσαν θερμές εργασίες και από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές: Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Ηρακλείου και Σητεία.

Κυρίες και κύριοι, είμαστε αντιμέτωποι με ένα συνδυασμό ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πολλές φορές μας υπερβαίνουν.

Και αύριο αναμένουμε εξίσου ακραίες συνθήκες. Επισημαίνουμε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται δυστυχώς από αμέλεια. Για ακόμη μια φορά κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ