Τράπεζα θεμάτων: Ποιοι κρύβονται πίσω από τις επίθεσεις DDoS – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ομάδα χάκερ που συντάσσεται με το Κρεμλίνο και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον χωρών που αντίκεινται στα συμφέροντα της Ρωσίας, στρέφονται οι υποψίες των ελληνικών αρχών για τους δράστες των κακόβουλων χτυπημάτων στην Τράπεζα Θεμάτων.

Τσαπανίδου σε Σκέρτσο: Φταίνε όλοι άλλοι εκτός της ΝΔ για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για την ομάδα «Killnet», η οποία έχει κάνει επιθέσεις DDοS (άρνησης υπηρεσίας) σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Νορβηγία, η Εσθονία, η Ιταλία, αλλά και της Βόρειας Αμερικής, όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.

Τα μέλη της ομάδας χάκερ δεν στοχεύουν στην αρπαγή των δεδομένων, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση. Οι Ρώσοι χάκερ χτυπούν συνήθως δίκτυα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση πολλών ανθρώπων, όπως δίκτυα νοσοκομείων, ερευνητικών κέντρων, αεροπορικών εταιρειών, ακόμα και το δίκτυο το διαγωνισμού της Eurovision.

Τράπεζα Θεμάτων: Τι λένε τα αρμόδια υπουργεία για την νέα κυβερνοεπίθεση – «Κανένας κίνδυνος για τις πανελλήνιες»

Η ομάδα «Killnet» ξεκίνησε από ένα ψηφιακό εργαλείο DDοS και έγινε κανονική ομάδα την περίοδο που η Ρωσία ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ουκρανία. Δημιουργήθηκαν δύο υποομάδες, τις ειδικές ψηφιακές δυνάμεις της ρωσικής ομοσπονδίας και την λεγεώνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η σημερινή επίθεση κόστισε 150-200 χιλιάδες ευρώ. Όμως σε αναρτήσεις της ομάδας αυτής στο «Dark Web» φαίνεται πως το κόστος μίας τέτοια επίθεσης είναι πολύ λιγότερο.

Τράπεζα Θεμάτων: Δέχτηκε 165 εκατ. χτυπήματα χάκερ από 140 χώρες μέσα σε μία ώρα

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις είναι ότι οι Κρατικές Υπηρεσίες θα πρέπει να ετοιμαστούν ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα σε μία αντίστοιχη επίθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ