Τράπεζα Θεμάτων: Δέχτηκε 165 εκατ. χτυπήματα χάκερ από 140 χώρες μέσα σε μία ώρα

Νέα αναστάτωση προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κυβερνοεπίθεση που έγινε σήμερα στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Τράπεζα Θεμάτων: Αντιδράσεις για τη νέα «κατάρρευση»

Η σημερινή επίθεση έγινε στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), που είναι υπεύθυνο για την λειτουργία της τράπεζας θεμάτων και το myschool. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σε 1.300 από τα 1.900 συνολικά Λύκεια, ωστόσο, η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με καθυστερήσεις.

Οδηγία του υπουργείου Παιδείας είναι να μην φύγει κανείς μαθητής της Γ Λυκείου από το σχολείο εάν δεν εξεταστεί σήμερα. Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων. Από το υπουργείο διαβεβαιώνουν ότι το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων δεν έχει καμία σχέση με αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τράπεζα Θεμάτων: Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση του συστήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με 165 εκατ. «χτυπήματα» από 140 χώρες επιτέθηκαν χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων μέσα σε μία ώρα, μπλοκάροντας τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Μετά την χθεσινή επίθεση αυξήθηκαν οι δικλίδες ασφαλείας, γι’ αυτό και σήμερα αντιμετωπίστηκε αυτή η κακόβουλη επίθεση, μέσα στο μισάωρο.

Τράπεζα Θεμάτων: Συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτή η επίθεση είναι υποκινούμενη και χρηματοδοτούμενη από κάποιον. Το κόστος της επίθεσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γι’ αυτούς που επιτέθηκαν, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200.000 ευρώ μόνο για σήμερα.

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες, πάνω από το 90% των λυκείων ολοκλήρωσε τις εξετάσεις της Γ’ Λυκείου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ