Τράπεζα Θεμάτων: Αντιδράσεις για τη νέα «κατάρρευση»

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα προβλήματα για δεύτερη ημέρα στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τις κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα χθες και σήμερα. Και όλα αυτά την ώρα που οι μαθητές ειδικά της Γ’ Λυκείου βιώνουν μεγάλο άγχος για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία ενόψει και των Πανελληνίων.

Τράπεζα Θεμάτων: Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση του συστήματος

Ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ανοχύρωτες δημόσιες υποδομές για δεύτερη ημέρα» και τονίζει: «το έργο Μητσοτάκη – Κεραμέως στην εκπαίδευση σε όλη του την καταστροφική μεγαλοπρέπεια».

Το ΚΚΕ με τη σειρά του υποστηρίζει ότι «το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα» και προσθέτει ότι «οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα».

Τράπεζα Θεμάτων: Συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Η δήλωση του Νίκου Φίλη

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Νίκος Φίλης αναφέρει:

«Δεύτερη μέρα που πέφτει η ανοχύρωτη πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων.

Τράπεζα Θεμάτων: «Αήθης επίθεση, δεν θα τους περάσει» λέει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Το έργο Μητσοτάκη – Κεραμέως στην εκπαίδευση σε όλη του την καταστροφική μεγαλοπρέπεια.

Το είχαμε ξαναδεί με την αμαρτωλή τηλεκπαίδευση μέσω Cisco, με τις αναθέσεις εκατομμυρίων σε ιδιώτες, για υποδομές που ήταν σε θέση να αναπτύξουν δημόσιοι εκπαιδευτικοί φορείς, με το «κρασάρισμα» των ψηφιακών συστημάτων για μια σειρά διοικητικές λειτουργίες του υπουργείου.

Η αδιαφορία και η ανικανότητα για τις ηλεκτρονικές υποδομές του δημοσίου χαρακτήριζαν την τετραετία ΝΔ στο ΥΠΑΙΘ, με συνεργό φυσικά τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη.

Μέσα στην ιδεοληψία τους μάλιστα, αλλά και την απουσία εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς, δεν νομοθέτησαν καν τη δυνατότητα να βάζουν τα θέματα οι καθηγητές των σχολείων, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της πλατφόρμας. Πράγματι… άριστοι!».

ΚΚΕ: Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα

«Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα! Να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα. Έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο, δε χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ