Τραγωδία στα Τέμπη: Με αναρτήσεις στα social media ψάχνουν τους αγνοούμενους

Συγκλονιστικές είναι οι εκκλήσεις στα social media για την τύχη αγνοουμένων από την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς οι άνθρωποι που δεν έχουν νέα για τους δικούς τους που ήταν στην αμαξοστοιχία, δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες των αγνοουμένων.

Hellenic Train: Αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια της Πέμπτης λόγω απεργίας της Ένωσης Σιδηροδρομικών

Την ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες ταυτοποίησης των νεκρών, αλλά και της ανάσυρσης τυχόν παγιδευμένων στα συντρίμμια των τρένων.  Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και δύο Κύπριοι, που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από την στιγμή της απίστευτης σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται ένας πατέρας που κρατάει στα χέρια του τις φωτογραφίες της αγνοούμενης φίλης του γιου του. Πρόκειται για την 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου, η οποία αποφοίτησε πρόσφατα από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η κοπέλα από την Πάφο, βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι και από τις 11 χθες το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Μάλιστα όπως είπε «οι γονείς της έρχονται από την Κύπρο στη Λάρισα».

ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Μητσοτάκη: «Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια»

 

 

Και η οικογένεια του Κυπριανού Παπαϊωάννου προσπαθεί να μάθει για την τύχη του 23χρονου φοιτητή. Φίλοι και συγγενείς απευθύνουν έκκληση και μέσω social media προκειμένου να βρεθούν τα δύο παιδιά από την Κύπρο.

Επίσης, ο αδερφός ενός αγνοούμενου κάνει κι αυτός συνεχείς αναρτήσεις για να βρεθεί ο 34χρονος  Βάιος Βλάχος. Στην ανάρτηση επισημαίνεται ότι η κοπέλα του αγνοούμενου νοσηλεύεται στην Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ στο ταξίδι μαζί τους, είχαν και το σκυλάκι τους.

 

 

Και την 22χρονη Ιφιγένεια, αλλά και την Αγάπη Τσακλίδου, φοιτήτρια του ΑΠΘ ψάχνουν οι δικοί τους άνθρωποι και απευθύνουν παντού έκκληση για να βρεθεί.

Η έρευνα στα συντρίμμια των τρένων δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι διασώστες λένε ότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ερευνηθεί.
Την ίδια ώρα, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί, οι συγγενείς καλούνται να δώσουν δείγματα γενετικού υλικού για την αναγνώριση των σορών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ,  53 άνθρωποι έδωσαν δείγματα DNA για τη διαδικασία αναγνώρισης.  Πολλά από τα θύματα είναι διαμελισμένα και έτσι είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ