Τραγωδία στην Λιβύη: Πώς έγινε το τροχαίο που στέρησε την ζωή στους 5 Έλληνες – Η σφοδρή σύγκρουση και το… ντεπόζιτο – ΒΙΝΤΕΟ

Νεότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο έχασαν την ζωή τους πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη και τραυματίστηκαν ακόμη 13. Δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς ήταν οι πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους.

Λιβύη: Αυτός είναι ο 27χρονος υπαξιωματικός που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Συγκλονίζει ο πατέρας του

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, προπομπός της φάλαγγας τεσσάρων αυτοκινήτων ήταν ένα τζιπ με ενόπλους  που προέρχονταν από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ. Ακολουθούσε το λεωφορείο με τα 19 άτομα -16 στρατιωτικούς και τρεις διερμηνείς του ΥΠΕΞ-, αμέσως μετά ήταν το φορτηγό με τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και τελευταίο ήταν ακόμα ένα τζιπ με ενόπλους.

Όπως η φάλαγγα κινούταν στον δρόμο, υπήρχε μία δεξιά στροφή μπροστά τους. Στο αντίθετο ρεύμα υπήρχε ένα τζιπ, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια 6 ατόμων. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δεξιές ρόδες του τζιπ πάτησαν εκτός δρόμου και ο οδηγός στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα, έκανε μία στραβοτιμονιά με αποτέλεσμα το τζιπ να καρφωθεί στο εμπρός αριστερό μέρος του πούλμαν.

Λιβύη: Αυτές είναι οι δύο Ελληνίδες νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που από το πούλμαν εκσφενδονίστηκαν δύο άτομα, ο οδηγός και ένας κομάντο. Εκείνη την στιγμή βρήκαν ακαριαίο θάνατο ακόμα δύο άτομα που κάηκαν.

Το διασκευασμένο ντεπόζιτο με τα 200 λίτρα βενζίνης

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΝΤ1, το τζιπ είχε ένα διασκευασμένο ντεπόζιτο καυσίμων, μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 200 λίτρα βενζίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που εξηγεί πως τα δύο οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μαρτυρία στο enikos.gr για την νοσηλεύτρια που έχασε την ζωή της στην Λιβύη: «Ήθελε απλά να προσφέρει και να βοηθάει» λέει συγγενής της

Η μαρτυρία ενός τραυματία

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ένας εκ των τραυματιών φέρεται να έχει πει σε συγγενή του ότι δεν κατάλαβε ότι υπήρξε κάποια σύγκρουση αλλά να έγινε κάποια έκρηξη.

Ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, κ. Κωνσταντίνος Φίλης, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει μόνο το σενάριο της σύγκρουσης του λεωφορείου με όχημα, το οποίο είχε πάνω του διασκευασμένο ντεπόζιτο, και απορρίπτει κατηγορηματικά προς ώρας κάθε άλλο σενάριο.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να εξετάζει μέσω δορυφόρων το τι ακριβώς συνέβη για να μπορέσει να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για την τραγωδία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ