Λιβύη: Η άφιξη της ελληνικής αποστολής, λίγα λεπτά πριν από το φριχτό δυστύχημα – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Ντοκουμέντα από την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μία ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν την ζωή τους πέντε μέλη της αποστολής και τραυματίστηκαν ακόμη 13. Οι φωτογραφίες των μελών της ελληνικής αποστολής, λίγες ώρες πριν από το τροχαίο δυστύχημα, προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

Δυστύχημα στη Λιβύη: Η ανατριχιαστική ανάρτηση της 40χρονης νοσηλεύτριας για τον θείο της και τον «ευκλεή θάνατο»

Η ιστοσελίδα «The Libya Update» δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής -16 εκ των οποίων ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου, λίγο πριν να επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο, ώστε να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης στις πλημμυρισμένες περιοχές της Λιβύης.

Μια αποστολή που, δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε, καθώς λίγη ώρα μετά το λεωφορείο τους ενεπλάκη στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα.

Μαρινάκης: «Άμεσα η διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη» – Τι είπε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες, που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας» έγραφε σε άρθρο η ιστοσελίδα «The Libya Update».

Λίγη ώρα αργότερα, η ίδια ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο, όπου καταγράφεται το όχημα μεταφοράς της ελληνικής αποστολής να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, μετά την σύγκρουση με ένα φορτηγό.

Υπενθυμίζεται ότι οι 10 από τους 13 τραυματίες της ελληνικής αποστολής έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι άλλοι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας από τους 10 τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ