Τραγωδία στη Λευκάδα: «Οι ναυαγοσώστες πάλευαν 1,5 ώρα αλλά δεν είχαν τα μέσα να τον σώσουν»- ΒΙΝΤΕΟ

Σοκαριστική μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στη Λευκάδα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ένας τουρίστας να χάσει τη ζωή του, καθώς ενώ προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφία με την σύζυγό του, παρασύρθηκε από τεράστια κύματα και πνίγηκε.

Λευκάδα: Τραγωδία με πνιγμό κολυμβητή στο Κάθισμα – Ναυαγοσώστης έσωσε την σύζυγό του

Η Κατερίνα Τσιαντή, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μίλησε για το περιστατικό και υπογράμμισε ότι οι ναυγαγωσώστες δεν είχαν τα απαραίτητα μέσα για να σώσουν τον άνδρα, ο οποίος για 1,5 ώρα ήταν στο νερό: «Εμείς είχαμε πάει με την οικογένειά μου στην παραλία και την προηγούμενη και εκείνη τη μέρα στο Κάθισμα. Όταν φτάσαμε τα κύματα δεν ήταν τεράστια. Κατέβηκα με τα παιδιά μου στην παραλία αλλά μας ειδοποίησαν από την ταβέρνα που καθόμασταν ότι καλύτερα να ανέβουμε πάνω γιατί τέτοιες μέρες η θάλασσα φαίνεται επικίνδυνη. Όταν είδαμε το γεγονός, τον άνθρωπο μέσα στη θάλασσα να πνίγεται, οι ναυαγοσώστες να τον αρπάζουν. Έσωσαν τη γυναίκα του, τον έδεσαν με ένα σωσίβιο αλλά ο άνθρωπος ξανά έφυγε μέσα, δεν μπορούσαν να τον βγάλουν», είπε αρχικά η μάρτυρας μιλώντας στο Mega.

Οι ναυαγοσώστες προσπάθησαν με αυτοθυσία να τον σώσουν

«Δεν είδα προηγουμένως τι έκανε ο άνθρωπος με τη γυναίκα του, εμείς τον είδαμε μέσα στη θάλασσα. Η παραλία είχε 3 ναυαγοσώστες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, να μπαίνουν στα κύματα. Οι ναυαγοσώστες έλεγαν στον κόσμο να μη μπαίνει στη θάλασσα αλλά δεν έρχονταν και στον καθένα ξεχωριστά. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άτομα άλλα μέσα στη θάλασσα, έπαιζαν έξω μόνο με τα κύματα. Όταν κόπαζε, κάποιος έμπαινε αλλά γενικά όχι δεν υπήρχαν άνθρωποι που κολυμπούσαν. Ο άνθρωπος έκανε την απερισκεψία και βρέθηκε μέσα στη θάλασσα. Οι ναυαγοσώστες δεν είχαν τα μέσα να τον σώσουν. Επί 1,5 ώρα ήταν ένας άνθρωπος μέσα στη θάλασσα πνιγμένος γιατί δεν μπορούσαν να τον σώσουν και τον παρέσυραν τα κύματα συνεχώς. Δεν είχαν ένα τζετ σκι, ένα φουσκωτό κάτι. Παίρναμε τηλέφωνο την αστυνομία, να καλέσει το Λιμενικό να έρθει. Θα μπορούσαν εκείνοι να τον προσεγγίσουν με ένα φουσκωτό. Τον βλέπαμε στα 10-20 μέτρα. Στο βίντεο που φαίνεται, είναι στην αρχή που του έβαλαν το σωσίβιο. Ήταν πολύς ο κόσμος δεν είδαμε ακριβώς τι έκανε το ζευγάρι προηγουμένως», κατέληξε η κυρία Τσιαντή.

Το χρονικό

Τα ισχυρά κύματα παρέσυραν μέσα στη θάλασσα τον άτυχο, ενώ για την διάσωση κλήθηκε και ελικόπτερο. Μετά από λίγη ώρα το άψυχο σώμα του 50χρονου εντοπίστηκε στη θάλασσα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν έξω από τη θάλασσα ζωντανή την γυναίκα. Ο 50χρονος ήταν με την γυναίκα του στην παραλία Κάθισμα για να φωτογραφίσουν τα κύματα. Οι δύο ναυαγοσώστες της παραλίας έδωσαν μάχη για τη σωτηρία του ζευγαριού, καθώς βούτηξαν για να τους σώσουν καταφέρνοντας όμως να βγάλουν έξω μόνο τη σύζυγό του και δυστυχώς άφησαν το πτώμα του 50χρονου να το χτυπούν τα κύματα χωρίς να μπορέσει κανένας να πλησιάσει.

Βίντεο ντοκουμέντο μάλιστα απεικόνιζε τους δύο ναυαγοσώστες να παλεύουν με τα κύματα για να φτάσουν μέχρι το πτώμα του άτυχου άνδρα. Παρά τις προσπάθειές τους, τα τεράστια κύματα και η απότομη παραλία, δεν τους επέτρεψαν να κάνουν την περισυλλογή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ