Τους πήραν το σπίτι για 1.700 €

Τους πήραν το σπίτι για 1.700 €

Έχασαν την πρώτη τους κατοικία για χρέος 1.700 ευρώ από κοινόχρηστα. Το απίστευτο και, όμως, αληθινό περιστατικό σημειώθηκε στην Ξάνθη, όταν ένα ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 5 και 8 ετών, βρέθηκε στο δρόμο για χρέος περίπου 1.700 ευρώ, το οποίο προερχόταν από ανεξόφλητα κοινόχρηστα στην οικοδομή όπου διέμεναν, τα οποία αδυνατούσαν να αποπληρώσουν, αφού κανείς από τους δύο δεν εργαζόταν.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας Μουρουζίδου ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, όταν παρουσία δικαστικού επιμελητή, το ζευγάρι οδηγήθηκε σε έξωση από το σπίτι του και αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε κοντινό χωριό, προκειμένου να φιλοξενηθεί από τη μητέρα του συζύγου.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες του ζευγαριού να συγκεντρώσει το ποσό των 5.000 ευρώ από δανεικά και χρυσαφικά που πουλήθηκαν την τελευταία στιγμή, το σπίτι πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ, με την οικογένεια να καταγγέλει πως η πραγματική του αξία είναι πάνω από 140.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως είχαν απευθυνθεί σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους, ωστόσο, όπως τονίζουν, αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.

«Εμείς έχουμε πάρει τρία δάνεια, γι’ αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πώς γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες, αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα των δύο παιδιών και τόνισε: «Με τι να πληρώσω;».

«Χρωστούσα και 1.500 ευρώ στο ρεύμα, αλλά πήγα και έκανα διακανονισμό και οι άνθρωποι εκεί κατάλαβαν. Εδώ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν; Είμαι άνεργη και πηγαίνω και καθαρίζω, για να βγάλω 10 και 15 ευρώ. Με τι να πληρώσω το ρεύμα μου και με τι το νερό μου;

Μας διώχνουν να φύγουμε από την Ελλάδα, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μου. Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί, σήμερα είναι το δικό μου σπίτι, αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου».

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ