Τους έπειθε ως «σύμβουλος επενδύσεων»

Τους έπειθε ως «σύμβουλος επενδύσεων»

Ως… «σύμβουλος επενδύσεων» εμφανιζόταν μια 56χρονη, σε υποψήφιους επενδυτές που ήθελαν να διασώσουν και να αυξήσουν τα χρήματα τους, αλλά τελικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, τους εξαπάτησε και κατάφερε να τους αποσπάσει, μέσα σε ενάμισι χρόνο, χρηματικό ποσό που ανέρχεται συνολικά σε 252.110 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 56χρονης, για απάτη και αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία παθούσας, η 56χρονη κατάφερε να της αποσπάσει, από τον Οκτώβριο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012, το χρηματικό ποσό των 9.510 ευρώ, προκειμένου να τα επενδύσει σε μετοχές τράπεζας. Για να πετύχει μάλιστα τον σκοπό της, η κατηγορούμενη παρουσίαζε ως άκρως δελεαστικά τα υποτιθέμενα κέρδη από την επένδυση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2012, η 56χρονη κατάφερε, με την ίδια μέθοδο, να αποσπάσει τμηματικά από εννέα ακόμα άτομα το συνολικό ποσό των 242.600 ευρώ.

Σε επικοινωνίες που είχαν οι εξαπατηθέντες με την 56χρονη, αυτή, προφασιζόμενη την οικονομική κατάσταση, ανέβαλε συνεχώς τον προσδιορισμό της χρονικής περιόδου απόδοσης των χρημάτων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ