Τουρισμός – Τάσιος στον Realfm 97,8: Το αίτημά μας στην κυβέρνηση είναι ο ΦΠΑ στη διαμονή να πάει στο 6%

“Είμαστε καλύτερα από πέρσι, αν σκεφτείτε ότι πέρσι ήμασταν κλειστοί. Αν σκεφτούμε ότι τώρα ανοίγει περίπου το 20% περίπου των 10.000 ξενοδοχείων και με την τάση να είναι πολύ ξεκάθαρη μέχρι το τέλος Ιουνίου να ανοίξουν και οι 10.000 επιχειρήσεις. Πέρσι υπενθυμίζω είχαν ανοίξει 5.500. Αυτά είναι τα θετικά στοιχεία για την έναρξη, από την άλλη περιμένουμε ξεκάθαρα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας αλλά και των χωρών αναφοράς για τους τουρίστες μας για να μπορέσουν να ρολάρουν και οι κρατήσεις” δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 σχολίασε ότι “τώρα είμαστε σε ένα μικρό ποσοστό κρατήσεων, δειλά – δειλά κυρίως από το τέλος Ιουνίου και μετά”.

“Θα πρέπει να δούμε τον εσωτερικό τουρισμό, πώς θα μπορέσει να είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και της περιφέρειας και των ξενοδοχείων για να μην έχουμε αυτό το 95% με 5%, 95 εισερχόμενοι και 5 εσωτερικό” τόνισε.

“Ο Μάιος έχει χαθεί, μπορώ να σας το επιβεβαιώσω. Για τον Ιούνιο ελπίζουμε στο δεύτερο 15νθήμερο. Εμείς ουσιαστικά εκτιμούμε για ένα καλό τετράμηνο, από 1 Ιουλίου με 31 Οκτωβρίου” σημείωσε ο κ. Τάσιος.

“Δεν συγκρίνουμε με το 2019, συγκρίνουμε με το 2020. Ό,τι πάρουμε καλύτερο από το 2020 είναι κέρδος για όλους” ανέφερε.

“Την πρώτη εκτίμηση θα μπορούμε να την κάνουμε στις αρχές Ιουνίου, γιατί δεν σας κρύβω την αγωνία μου από το ολοκληρωτικό άνοιγμα της χώρας συνολικά. Τα επιδημιολογικά είναι εδώ, ο ιός είναι δίπλα μας, δεν τελείωσε ο εμβολισμός στο ποσοστό που θέλαμε. Τώρα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με τα νησιά, αν και θα έπρεπε και την ηπειρωτική χώρα να δούμε με το μονοδοσικό εμβόλιο. Υπάρχουν πολλές τουριστικές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα που πρέπει να δούμε το μονοδοσικό” πρόσθεσε.

Σχετικά με τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων απάντησε ότι “για το 2020 υπήρξε μια καλή στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που μας λείπει τώρα γιατί ήδη ξεκινάμε να ανοίγουμε, είναι ότι δεν έχουμε κάτι μπροστά μας για το 2021. Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει με τα εργασιακά, εννοώ με τις αναστολές για Ιούνιο και με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών. Ένα βασικό πακέτο επαναπρόσληψης για να μπορέσουμε να αντέξουμε. Δεν σας κρύβω ότι το αίτημα που θα βάλουμε επιτακτικά στην κυβέρνηση είναι ο ΦΠΑ στη διαμονή στο 6%, αυτό είναι το απόλυτα ανταγωνιστικό”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ