Το εναρκτήριο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών

Το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών ανακοινώνει το εναρκτήριο επιστημονικό συνέδριο του με τίτλο «Cutting Edge Trauma and Emergency Surgery – Tricks, Tips, Techniques» (15 και 16 Μαΐου 2015). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρον Μουσικής, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και θα είναι το πρώτο Συνέδριο στην Ελλάδα με αποκλειστική συμμετοχή Διεθνών Ομιλητών. Ένα εντυπωσιακό πάνελ από  Αμερικανούς,  Ευρωπαίους και Έλληνες ακαδημαϊκούς χειρουργούς θα δώσουν όλες τις διαλέξεις και θα συμμετέχουν στις σχετικές συνεδρίες. Οι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, χαίρουν διεθνούς φήμης, θεωρούνται πραγματικοί ειδήμονες στους τομείς τους και αναμένεται να προσφέρουν την πλούσια γνώση και εμπειρία τους στο κοινό.

Όπως υπογραμμίζεται και από τον τίτλο του Συνεδρίου, θα δοθεί έμφαση σε νέες τεχνικές και πρωτοποριακές μεθόδους στην αντιμετώπιση της τραυματικής και επείγουσας χειρουργικής νόσου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ακούσουν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν στην επείγουσα χειρουργική, συμπεριλαμβανομένων των διατρήσεων κοίλων οργάνων, γαστρεντερικών αιμορραγιών, αποφράξεων του εντέρου και διαφορετικών φλεγμονωδών παθήσεων, όπως παγκρεατίτιδα ή κολίτιδα απο clostridium difficile. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας θα γίνει επικέντρωση σε θέματα που αφορούν στο τραύμα, συμπεριλαμβανομένων πυελικών τραυματισμών, τραυματισμών κρανίου και σπονδυλικής στήλης, τεχνικών ανάνηψης, μεθόδων διατροφής και οξέων αγγειακών προβλημάτων. Όπως προαναφέρθηκε θα δοθεί έμφαση σε νέες χειρουργικές και μη χειρουργικές θεραπείες όλων αυτών των νοσημάτων.

Το Συνέδριο θα διαφέρει από άλλα παρόμοια εκπαιδευτικά εγχειρήματα σε δύο βασικούς τομείς: Πρώτον, θα έχει γρήγορο ρυθμό. Οι διαλέξεις δεν θα ξεπερνούν τα 15 λεπτά. Έτσι θα επιτραπεί στο κοινό να αφομοιώσει τα κεντρικά μηνύματα χωρίς εκτενείς ομιλίες με δευτερεύουσες λεπτομέρειες. Δεύτερον, οι πληροφορίες θα διοχετευθούν στο κοινό μέσω διαφόρων μεθόδων και όχι μόνο μέσω διαλέξεων. Θα υπάρχουν συζητήσεις με πάνελς ειδικών (expert panels), αντιπαραθέσεις (debate sessions), διαγωνισμοί, παρουσίαση πραγματικών περιστατικών και συνεδρίες ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ομιλητών και ακροατών (interactive sessions). Με αυτό τον τρόπο, το κοινό θα συμμετέχει ενεργά και όχι ως παθητικός ακροατής.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι εξαιρετικοί, διεθνείς ομιλητές σε συνδυασμό με την διαφορετική μορφή του προγράμματος θα συντελέσουν σε ένα μοναδικό συνέδριο, που θα ανυψώσει το υπάρχον εκπαιδευτικό επίπεδο στη χώρα μας. Προσδοκούμε, ότι παράλληλα με την εκπαίδευση, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για κοινωνικές και επαγγελματικές διασυνδέσεις με τους προσκεκλημένους, οι οποίοι είναι πλήρως πρόθυμοι να συναντήσουν τους Έλληνες χειρουργούς, τους ειδικευόμενους χειρουργικής και τους φοιτητές Ιατρικής. Σαν αποτέλεσμα, ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε ένα αληθινά ξεχωριστό Χειρουργικό Συνέδριο και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτό το Εναρκτήριο γεγονός.

 

Πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://www.acsgr2015.com/2014-06-05-07-26-15.html

http://www.21esfie.gr/

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.