Το εκατομμύριο που έκρυψε…

Το εκατομμύριο που έκρυψε…

Της Αθανασίας Αγγελοπούλου

Χορό εκατομμυρίων στον όμιλο του Γιάννη Καρούζου και της Ρεβέκκας Σκαφτούρα περιγράφουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό τους την εποχή της παντοδυναμίας τους και πλέον καλούνται διαδοχικά από τον ανακριτική διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ως μάρτυρες στο μεγάλο σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στις καταθέσεις τους, που αποκαλύπτει η Realnews, αποτυπώνονται οι συνθήκες απόλυτης χλιδής στις οποίες ζούσε το ζευγάρι μέχρι το 2009, με ταξίδια στην Ευρώπη και την Αμερική, σουίτες για όλο το καλοκαίρι στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, διαλείμματα από τη δουλειά με spa στην Ελβετία και επίμονες προσπάθειες κοινωνικής ανέλιξης.

Ωστόσο, οι πρώην συνεργάτες του ζευγαριού δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πού κατέληξαν τα εκατομμύρια, τα οποία έβλεπαν με τα μάτια τους να διακινούνται μέσω του ομίλου.

«Τα εκατομμύρια έρρεαν»

Μεταξύ των πρώτων μαρτύρων ήταν και ο λογιστής του ομίλου, Παναγιώτης Καραλής, ο οποίος, όπως υποστήριξε, συνεργάστηκε με το ζεύγος από το 2002 έως το 2008. Στη σύντομη κατάθεσή του -δεν ξεπερνά τη μισή σελίδα- ο λογιστής δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν λογαριασμοί του ζεύγους Καρούζου στο εξωτερικό, ούτε αν είχαν συστήσει offshore εταιρείες.

«Βασικό ρόλο στη διοίκηση του ομίλου είχε ο Καρούζος, αυτός ήταν ο “αρχηγός” και η σύζυγός του ο “υπαρχηγός”», επισημαίνει ο Π. Καραλής, ενώ, όπως αναφέρει, τα επιχειρηματικά πλάνα ήταν δουλειά του Γιάννη Καρούζου και τα υπόλοιπα της συζύγου του. «Η Σκαφτούρα μετά το 2007 ανέλαβε το “γραφείο ανάπτυξης” και ήταν αυτή που ασχολιόταν με την αγορά – πώληση ακινήτων και την αναζήτηση μισθωτών για τα υπό αγορά ακίνητα». 

Αποκαλυπτική όμως είναι στην κατάθεσή της η Β.Α., γραμματέας και ταμίας του ομίλου, η οποία κάνει ευθέως λόγο για ροή εκατομμυρίων στις εταιρείες του ζευγαριού. «Μέχρι το τέλος του 2009 η οικονομική κατάσταση του ομίλου, όπως εγώ τη βίωνα, ήταν πολύ καλή, καθώς τα εκατομμύρια έρρεαν μέσα στον όμιλο. Αντίστοιχη ήταν και η οικονομική κατάσταση και ζωή του ζεύγους Καρούζου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε καλοκαίρι έκλειναν για τρεις μήνες junior σουίτα στον Αστέρα Βουλιαγμένης».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ