Τήνος: Μπαράζ συλλήψεων για παράνομες πέργκολες, ξαπλώστρες, καναπέδες και μπαρ σε παραλίες

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Τήνου χθες, Τετάρτη, για παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές σε καταστήματα του νησιού.

Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένους ελέγχους κυρίως σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπίστωσαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν τοποθετηθεί παράνομες εξέδρες, τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες αλλά και πέργκολες και μπαρ εντός της χερσαίας ζώνης του αιγιαλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σύλληψη έγινε ένα τέταρτο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 42χρονη γυναίκα, η οποία ήταν προσωρινά υπεύθυνη ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος 62χρονης. Σύμφωνα με τους ελέγχους, η ιδιοκτήτρια είχε τοποθετήσει εντός του καταστήματος και εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού – παραλίας μία ξύλινη εξέδρα 15,5 μ. μήκους και 6 μ. πλάτους πάνω στην οποία είχε τοποθετήσει 18 τραπέζια και 52 καρέκλες, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Στις 15:00 έγινε η δεύτερη σύλληψη. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες στον 64χρονο ιδιοκτήτη ενός παραλιακού καταστήματος γιατί διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού τρεις ξύλινες κατασκευές-εξέδρες στις οποίες είχε τοποθετήσει συνολικά 17 τραπέζια και 67 καρέκλες. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τον έλεγχο, είχε τοποθετήσει εντός του αιγιαλού 10 ομπρέλες και 24 ξαπλώστρες, χωρίς να διαθέτει την ανάλογη άδεια.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο ιδιοκτήτη μίας κινητής καντίνας για παρόμοιους λόγους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε τοποθετήσει απέναντι από την καντίνα και εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας μία ξύλινη εξέδρα 40 μ. μήκους και 7 μ. πλάτους πάνω στην οποία υπήρχαν έξι τραπέζια και 24 καρέκλες. Επιπλέον, εντός της παραλίας υπήρχε και ξύλινος διάδρομος διαστάσεων 5 μ. μήκους και 1 μ. πλάτους, όπως και 25 ομπρέλες, 25 τραπέζια και 50 ξαπλώστρες τοποθετημένα πάνω στην άμμο, χωρίς βέβαια την απαιτούμενη άδεια.

Στις 15:30 οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 57χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τους ελέγχους, ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει απέναντι από το ξενοδοχείο και εντός χερσαίας ζώνης αιγιαλού μία ξύλινη εξέδρα 40 μ. μήκους και 5 μ. πλάτους πάνω στην οποία υπήρχαν 22 τραπέζια με 83 καρέκλες, δύο καναπέδες και ένα μπαρ διαστάσεων 6 μ. μήκους και 3 μ. πλάτους. Αυτή η εξέδρα ήταν καλυμμένη από μία ξύλινη πέργκολα ύψους τριών μέτρων. Επίσης, εντός της παραλίας υπήρχε και ξύλινος διάδρομος, ενώ μπροστά από την ξύλινη κατασκευή είχαν τοποθετηθεί 24 ξαπλώστρες και 12 τραπέζια. 

Έπειτα από ένα τέταρτο, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν και σε μία πέμπτη σύλληψη. Συγκεκριμένα, πέρασαν χειροπέδες σε έναν 49χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης, καθώς διαπιστώθηκε ότι απέναντι από το κατάστημα και εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού είχε τοποθετηθεί ξύλινη εξέδρα μήκους 21 μ. και πλάτους 8 μ., πάνω στην οποία υπήρχαν 20 τραπέζια με 95 καρέκλες, όπως επίσης και ένα ξύλινο μπαρ. Η εν λόγω εξέδρα ήταν καλυμμένη με ξύλινη πέργκολα μήκους 4 μ. και πλάτους 1,5 μ. Επιπρόσθετα, εντός της παραλίας ήταν τοποθετημένα 12 τραπέζια και 24 ξαπλώστρες πάνω στην άμμο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ