Θρίλερ στην Πάτρα: Στην τελική ευθεία η υπόθεση – «Η αλήθεια θα λάμψει τις επόμενες ημέρες»

Την πρώτη σαφή εικόνα έχουν σχηματίσει οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο και αφορά τον θάνατο των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Των Θ. ΠΑΝΟΥ, Δ. ΠΑΝΑΝΟΥ

«Είμαστε στην τελική ευθεία. Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί και τις επόμενες ημέρες θα λάμψει η αλήθεια», ανέφεραν στη Realnews αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο διαλεύκανσης της σοβαρής υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου. Πλέον, οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ανάλυσης, το οποίο περιλαμβάνει δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά τη σύγκριση της δοσολογίας των φαρμάκων που λάμβαναν, βάσει ιατρικών συνταγών, η εννιάχρονη Τζωρτζίνα, αλλά και η 3,5 ετών Μαλένα, που απεβίωσε τον Ιούλιο του 2019. Η σύγκριση θα γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φαρμακευτική αγωγή στα δύο παιδιά δινόταν αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών ή αν υπήρξε υπερδοσολογία φαρμάκων, είτε εσφαλμένη είτε επί σκοπώ. Η δεύτερη φάση ανάλυσης αφορά την ενδεχόμενη ύπαρξη δηλητηρίων μη ανιχνεύσιμων από τις συμβατικές τοξικολογικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Πάτρα- γονείς- Τζωρτζίνα

Kαταθέσεις

Όταν πλέον ολοκληρωθούν και αυτά τα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων, τότε οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον θάνατο τουλάχιστον των δύο παιδιών, εν προκειμένω της Μαλένας και της Τζωρτζίνας. Κατόπιν θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών, το οποίο αφορά τις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι τραγικοί γονείς, που είδαν και τα τρία τους παιδιά να χάνονται μέσα σε δυόμισι χρόνια.

Επισημαίνεται πως όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για κλιμάκια αστυνομικών που έχουν μεταβεί στην Πάτρα δεν επιβεβαιώνονται, καθώς αστυνομικές πηγές τονίζουν πως, όταν και εφόσον χρειαστεί να μεταβούν στην Πάτρα, αυτό θα γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα. Οι ερευνητές επιπλέον τονίζουν ότι δεν μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν πάνω στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου των παιδιών. «Δεν κάνουμε έρευνες πάνω σε αυτά που λέγονται δημοσίως. Ασχολούμαστε μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία αναμένουμε να λάβουμε συγκεντρωτικά», τονίζουν οι αστυνομικές πηγές.

Πάτρα

Παρ’ όλα αυτά, έμπειροι αστυνομικοί αλλά και ιατροδικαστές, με τους οποίους μίλησε η «R», λένε πως είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί ιατροδικαστικά, από τη νεκροψία-νεκροτομή, ο ασφυκτικός θάνατος. Μάλιστα, φέρνουν ως παράδειγμα μια παλιά υπόθεση παιδοκτονίας στην Αγία Βαρβάρα, όπου ο πατέρας είχε σφίξει με δύναμη στην αγκαλιά του την εξάχρονη κόρη του με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί έναν βασανιστικό θάνατο. Στη συνέχεια ο πατέρας του παιδιού, πρώην αστυνομικός, είχε ρίξει το πτώμα σε κάδο απορριμμάτων προκειμένου να το εξαφανίσει. Τότε, τον Μάιο του 2017, από τη νεκροψία-νεκροτομή που είχε διενεργήσει ο ιατροδικαστής, είχε διαπιστωθεί πως το παιδί είχε πεθάνει με ασφυκτικό θάνατο και μάλιστα με απόφραξη των εξωτερικών οδών οξυγόνου, δηλαδή μύτης και στόματος.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.