Θρίλερ στη Ρόδο: Νέα τροπή μετά την ομολογία της οικιακής βοηθού για άλλους τρεις φόνους – Καλούνται για κατάθεση συγγενείς των ηλικιωμένων

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας της 75χρονης ηλικιωμένης στη Ρόδο από την 45χρονη οικιακή βοηθό της. Η 45χρονη φέρεται να ομολόγησε άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών που φρόντιζε, ενώ υποστηρίζει ότι είχε επιχειρήσει να σκοτώσει και το παιδί της, όταν αυτό ήταν νήπιο, πνίγοντάς το με ζώνη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρόδου εξετάζουν με επιφύλαξη όσα υποστηρίζει ότι η 45χρονη και δεν γνωρίζουν αν λέει αλήθεια ή όχι. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχουν αρχίσει να καλούν συγγενείς των ηλικιωμένων γυναικών που έφυγαν από τη ζωή για να καταθέσουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί να καταθέσει και ο γιος της 45χρονης τον οποίο στο παρελθόν, όπως ανέφερε, είχε αποπειραθεί να σκοτώσει.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου έχει ζητήσει τον φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να εξετάσει όλα τα στοιχεία και να κρίνει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα. Η δικογραφία αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία το πρωί της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει, η Ροδιακή η 45χρονη πάσχει από ψυχικό νόσημα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί.

Ρόδος: Οι 3 δολοφονίες που ομολόγησε η οικιακή βοηθός

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, η οικιακή βοηθός φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το 2011 έδωσε σε ηλικιωμένη που φρόντιζε στη Λέρο, μεγάλη ποσότητα φαρμάκων από αυτά που ελάμβανε και πιθανολογεί ότι ο θάνατός της προήλθε από αυτό,  ενώ το ίδιο θεωρεί και για μια διαβητική γυναίκα που φρόντιζε φέτος και στην οποία, όπως ανέφερε, χορήγησε σκοπίμως ζάχαρη και έπαθε κρίση. Για τη δεύτερη περίπτωση, οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο θάνατός της πράγματι οφείλεται στο σάκχαρο.

Τέλος, φέρεται να είπε ότι άσκησε σωματική βία σε βάρος άλλης ηλικιωμένης που φρόντιζε φέτος,  με αποτέλεσμα τον θάνατό της πέντε μέρες αργότερα. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της, οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της παρήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη. Μάλιστα, δήλωσαν ότι είχαν απομακρύνει την οικιακή βοηθό από το σπίτι, πριν από τον θάνατο της ηλικιωμένης.

Ρόδος: Το χρονικό της δολοφονίας της 75χρονης

Για την άγρια δολοφονία της 75χρονης στην περιοχή Καλυθιές στην Ρόδο, η οικιακή βοηθός υποστήριξε προκλητικά ότι σκότωσε την ηλικιωμένη γιατί δεν την άφηνε να κοιμηθεί και την ταλαιπωρούσε.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, η οικιακή βοηθός έπνιξε με ένα μαξιλάρι την ηλικιωμένη γυναίκα. Στη συνέχεια, η 45χρονη κάλεσε την αστυνομία και τα πρώτα λόγια της ήταν: «Ελάτε, την σκότωσα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η 75χρονη ήταν ανήμπορη και άρρωστη, ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια. Η 45χρονη τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση στις 8:10 το πρωί και ζήτησε από τον αστυνομικό του τηλεφωνικού κέντρου να μεταβεί στο σπίτι, ανακοινώνοντάς του μάλιστα ότι έπνιξε με μαξιλάρι την άτυχη γυναίκα που πρόσεχε.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και το ΑΤ Αρχαγγέλου, στελέχη των οποίων έφθασαν στο σημείο σε λίγα λεπτά και αντίκρυσαν την 45χρονη να τους περιμένει στην είσοδο. Η γυναίκα ομολόγησε το έγκλημα και ζήτησε από τους αστυνομικούς να την συλλάβουν. 

Η οικιακή βοηθός, που κατάγεται από τον Αρχάγγελο, πρόσεχε την ηλικιωμένη τον τελευταίο μήνα. Τους προηγούμενους μήνες, πρόσεχε κι άλλα άτομα στο χωριό Καλυθιές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ