Θρίλερ δίχως τέλος! Κατολίσθηση στο πηγάδι που έχει θαφτεί ο εργάτης

Θρίλερ δίχως τέλος! Κατολίσθηση στο πηγάδι που έχει θαφτεί ο εργάτης

Άμεση αναγκαστική παύση της επιχείρησης αποφασίστηκε πριν από λίγα λεπτά στο σημείο που έχει θαφτεί ο 39χρονος εργάτης στα Χανιά, καθώς κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν στο παρά πέντε οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Δημήτρη Ραπανάκη, οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονταν πολύ κοντά πλέον στον εργάτη.

Υπολόγιζαν ότι σε 20-30 λεπτά θα κατάφερναν να φτάσουν στον 39χρονο για να τον ανασύρουν.

Όμως στα σχέδια τους, στάθηκε εμπόδιο το σαθρό έδαφος. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου άρχισε να γίνεται κατολίσθηση. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ευτυχώς πρόλαβαν την τελευταλια στιγμή να απομακρυνθούν.

Αυτή την ώρα, έχει κληθεί γεωλόγος προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του εδάφους και να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα με τις τσάπες, δούλευαν ασταμάτητα όλη νύχτα, κάτω από αντίξοοες συνθήκες καθώς έβγαινε συνέχεια πολύ νερό από το έδαφος.

Πρόκειται για μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, κατά την οποία δυο άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονταν σε ένα καλάθι που ήταν κρεμασμένο σε γερανοφόρο όχημα και επιχειρούσαν με τσάπες και φτυάρια.

Με αυτό τον τρόπο τα συνεργεία που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να μειώσουν το βάρος που ασκούσαν στο σαθρό και επικίνδυνο έδαφος λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε αργότερα με την κατολίσθηση τα εμπόδια δεν είχαν τελειώσει.

Οι ομάδες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, παλεύουν 4 μερόνυχτα μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων, αδιάκοπα και αψηφώντας τους κινδύνους, κάνοντας μια πρωτοφανή υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης κούρασης και της αυταπάρνησης.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης

Άκαρπες οι έρευνες για τον άτυχο εργάτη που έπεσε στο πηγάδι

Κανένα σημάδι ζωής από τον άνδρα που έπεσε στο πηγάδι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ