Θλίψη στην Αμαλιάδα: Πέθανε ο Σπύρος Μπεράτης

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Αμαλιάδα η είδηση του θανάτου του Σπύρου Μπεράτη, ο οποίος “έφυγε” σε ηλικία 88 ετών, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Σπύρος Μπεράτης, είχε διατελέσει δήμαρχος Αμαλιάδας και ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, κάνοντας την δική του, ανεπανάληπτη, “βόλτα” μέσα από τις συχνότητες και προσφέροντας μοναδικό έργο στην πόλη.

Πρωτοπόρος στο Ραδιόφωνο από την δεκαετία του ’50, οπότε και ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, άφηνε το δικό του αποτύπωμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου μπορούσε κανείς να “πιάσει” τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όπως “οι ναυτικοί στα πέρατα του κόσμου”, όπως συνήθιζε να λέει.

Όπως αναφέρει η “Πατρίς”, από μικρός είχε το “μικρόβιο” του ραδιοφώνου, να καταπιάνεται με πενιχρά μέσα και να δημιουργεί πομπούς και ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς για να εκπέμψει. Αεικίνητος και ανήσυχο πνεύμα, ψάχνοντας τρόπους για αναβάθμιση του αγαπημένου του Σταθμού μέχρι και πριν λίγους μήνες.

Η μεγαλύτερη εμβέλεια του Σταθμού, η αναβάθμιση του Μουσείου που οργάνωσε, αλλά και το μεγάλο του όνειρο, η δημιουργία Κέντρου Ιστορίας & Πολιτισμού Αμαλιάδας – Δήμου Ήλιδας, ήταν τα θέματα που συζητούσε όπου βρίσκονταν.

Όμως και η ανάπτυξη της Αμαλιάδας, της Κουρούτας για την οποία επί δημαρχίας του έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την τουριστική αναβάθμιση της, ήταν πάντα όσα τον απασχολούσαν.

Η κηδεία του Σπύρου Μπεράτη, θα γίνει την Τρίτη στις 10 το πρωί στον Άγιο Τρύφωνα Αμαλιάδας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.