Θλίψη για τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς – Η ροκ μπάντα Poll, το “Μάθημα Σολφέζ” και οι αξέχαστες επιτυχίες

Θλίψη στο πανελλήνιο σκόρπισε το πρωί της Κυριακής, η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ο γνωστός καλλιτέχνης, στο πρόσωπο του οποίου είναι αποτυπωμένη μία ολόκληρη εποχή, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο και τα τρία του παιδιά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης έδινε μάχη με τον καρκίνο. Κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι ήταν η αιτία και η αφορμή ώστε η οικογένειά του να τον πείσει τον περασμένο Μάρτιο να κάνει γενικές εξετάσεις. Το χρώμα του και η πεσμένη διάθεσή του είχε αναστατώσει τη δεμένη οικογένειά του την οποία ο ίδιος πάντα άκουγε πιστά. Δεν υπήρχε άλλωστε συνέντευξη που να μην αναφερθεί στα παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα και στη μοναδική σύζυγό του Αμαλία Δημητριάδη.

Οι πρώτες εξετάσεις που έκανε τότε έδειξαν κάποιους οργανικούς δείκτες ανεβασμένους με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός τόσο στον ίδιο όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο προσωπικός του γιατρός ο οποίος του συνέστησε μια σειρά από γενικευμένες εξετάσεις. Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα προσπάθησε με θάρρος και αισιοδοξία να ξεπεράσει τον δικό του Γολγοθά.

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Η ροκ μπάντα Poll και το “Μάθημα Σολφέζ”

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν ο εμπνευστής μιας αθώας εποχής, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 πρωτοστάτησε ως κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ».

Eκπροσώπησε την Ελλάδα με τρεις άλλους τραγουδιστές στον διαγωνισμό της Eurovision το 1977 με το “Μάθημα Σολφέζ” το οποίο κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου». Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Το “αντίο” της Μπέσσυ Αργυράκη στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Η Μπέσσυ Αργυράκη ήταν εκείνη που έκανε γνωστή τη θλιβερή είδηση.

«Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης… Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα» έγραψε η Μπέσσυ Αργυράκη στο instagram, ανεβάζοντας μια φωτογραφία τους από τα παλιά. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ