Θεσσαλονίκη: Το Κέντρο Επιχειρήσεων δεν γνώριζε για τους πυροβολισμούς – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μετά την καταδίωξη του 16χρονου

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ουδέποτε ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι ο 16χρονος Ρομά αποπειράθηκε να τους εμβολίσει κατά την διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι τον πυροβόλησαν.

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί διαβιβάζουν ασυρματικά ότι βρίσκονται σε καταδίωξη οχήματος που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τους είναι έξω από το βενζινάδικο, στην οδό Μοναστηρίου.

Η διαβίβαση όμως γίνεται στο κανάλι των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και όχι σε αυτό που διαβιβάζουν όλοι οι περιπολούντες σταθμοί. Ακολούθως, αναφέρουν πως στρίβουν στη συμμαχική οδό. Δεν ακούγεται καθαρά στο κέντρο. Ο εκφωνητής εντοπίζει το στίγμα τους από τον ψηφιακό ασύρματο και δίνει εντολή σε σταθμό ΟΠΚΕ που βρισκόταν στη Σίνδο να συνδράμει. Η καταδίωξη συνεχίζεται. Το αγροτικό όχημα που οδηγούσε ο 16χρονος προσκρούει σε τοίχο.

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Ξεσπούν οι συγγενείς του 16χρονου – «Και τι έγινε που δεν πλήρωσε; Έπρεπε να τον σκοτώσουν;»

Στη συνέχεια στο σημείο φτάνει η ομάδα ΟΠΚΕ. Οι αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα του συνοδηγού. Βλέπουν ότι 16χρονος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Ασυρματικά ενημερώνουν το κέντρο να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ. Το κέντρο τους δίνει εντολή να ειδοποιήσουν οι ίδιοι διότι έχουν καλύτερη εικόνα του τραυματία. Οι αστυνομικοί ειδοποιούν το ΕΚΑΒ και εδώ σταματά ο διάλογος μέσω ασυρμάτου. Το έκαναν μόνο αφού διαπίστωσαν ότι ο 16χρονος φέρει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και το έκαναν τηλεφωνικά, δηλώνοντας ότι είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αστυνομικός που δεν συμμετείχε στην καταδίωξη στη συνομιλία του με το Κέντρο, 28 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς φαίνεται πρώτα να ρωτά τα διαδικαστικά όπως το “τί θα γίνει το αυτοκίνητο θα το πάρουμε με γερανό;» Στη συνέχεια αναφέρει πώς όπως τον ενημέρωσε ο συνάδελφος του υπάρχει πυροβολισμός και τραυματίας. Το Κέντρο αναφέρει έκπληκτο «τι εννοείτε; Πυροβολισμός; ποιος πυροβολισμός; Πυροβόλησε ο καταδιωκόμενος; πυροβόλησε συνάδελφος;» με τον αστυνομικό να απαντάει θετικά

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τον τραυματισμό του 16χρονου – Τι είπαν οι αστυνομικοί για τους πυροβολισμούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ