Θεσσαλονίκη: Τι βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από τον φάκελο-βόμβα στα δικαστήρια – Οι ομοιότητες με τη δολοφονία Βασιλάκη

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για τον φάκελο – βόμβα που έφθασε στα χέρια της προέδρου Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες δεν προειδοποίησαν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών ήθελαν νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η συνδεσμολογία ήταν σχεδόν ίδια με αυτή στο πακέτο-βόμβα που είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη το 2010. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε μπαταρία, πυροκροτητή, έλασμα-μανταλάκι, και ήταν σε φάκελο. Όπως και τότε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος δεν εστάλη μέσω ΕΛΤΑ ή κούριερ, με τις αρχές να εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανόν κάποιος να τον άφησε στα δικαστήρια.  Γι’ αυτό και “ξεσκονίζουν” το υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες του ΤΕΕΜ που έσπευσαν στο σημείο, ανέφεραν πως η ποσότητα της ζελατοδυναμίτιδας ήταν τέτοια που αν είχε εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, ενδεχομένως να είχαμε περισσότερα από ένα θύματα.

Η παρατηρητικότητα του συζύγου της δικαστικού

Η δικαστικός απουσίαζε με άδεια εδώ και 10 μέρες. Όταν επέστρεψε, πήγε τυχαία με τον σύζυγό της στο γραφείο. Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ανέμενε να παραλάβει κάποια ημερολόγια. Έτσι, όταν είδε πως ο φάκελος έγραφε πάνω ως αποστολέα την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, θεώρησε πως ήταν αυτά μέσα. Όμως ο άντρας της θεώρησε πως ο φάκελος ήταν περίεργος, και υποψιάστηκε πως είχε κάτι άλλο μέσα. Έτσι, ειδοποίησε τους αρμόδιους υπαλλήλους και ο φάκελος μεταφέρθηκε στο X-ray της εισόδου. Αφού οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα, και φάνηκε το καλώδιο, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να τον εξετάσει.

Στο μικροσκόπιο οι υποθέσεις που είχε χειριστεί η πρόεδρος Εφετών

Μετά την εξουδετέρωση της βόμβας το μεσημέρι της Δευτέρας, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για τρομοκρατία, λόγω και της ομοιότητας της συνδεσμολογίας με αυτή του εκρηκτικού μηχανισμού που στοίχισε τη ζωή του Γιώργου Βασιλάκη. Ωστόσο, μελετούν με προσοχή ενδεχόμενες απειλές που είχαν παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών.

Δηλαδή έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις υποθέσεις που είχε χειριστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η πρόεδρος Εφετών, που χαρακτηρίζεται ως αυστηρή δικαστικός, η οποία έδινε με μεγάλη φειδώ αναστολές. Η ίδια είχε χειριστεί και μία υπόθεση στις φυλακές Νιγρίτας, στο πλαίσιο της οποίας είχαν κατηγορηθεί σωφρονιστικοί υπάλληλοι ότι προμήθευαν κρατούμενους με κινητά έναντι αμοιβής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ