Θεσσαλονίκη – Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή έπειτα από καταδίωξη

Στη σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη καταστήματος και κλοπή αυτοκινήτου, προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έπειτα από καταδίωξη και σχετικές αναζητήσεις.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 38 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αντίστασης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της αντιποίησης της στολής και παράβασης του Κ.Ο.Κ.

Ειδικότερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό Ι.Χ. αυτοκινήτου, έπειτα από διάρρηξη καταστήματος εμπορίας ενδυμάτων, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν το εν λόγω όχημα, αλλά στη θέα τους και παρά τις υποδείξεις τους, οι δύο συλληφθέντες τράπηκαν σε φυγή με αυτό, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός του οχήματος, προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σε ανακοπή πορείας, καθώς και σε υπηρεσιακό όχημα, χωρίς να προκύψει τραυματισμός. Στην περιοχή των Αμπελοκήπων, έπειτα από πρόσκρουση του οχήματος σε σταθερό αντικείμενο (κολωνάκι), τόσο ο οδηγός, όσο και ο συνεπιβάτης – συνεργός του, προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Κατά τη σύλληψή τους, ο 38χρονος αντιστάθηκε σθεναρά, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαιναν και για το οποίο, προέκυψε ότι είχε κλαπεί από την περιοχή της Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία τηλεόραση, ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, είδη ένδυσης και υπόδυσης και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, που στο σύνολό τους, προέρχονταν από την κλοπή του παραπάνω καταστήματος, καθώς επίσης, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μπουφάν, με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του 38χρονου οδηγού, βεβαιώθηκαν επιπλέον, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη γιος γνωστού τραγουδιστή για συμμετοχή σε συμμορία εκβιαστών

Πυροβολισμοί έξω από κλαμπ τα ξημερώματα στο Ηράκλειο Κρήτης

Αίγυπτος – Συνελήφθη δημοσιογράφος του Al-Jazeera

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ